Jan 1, 2011

tips untuk meng"happy"kan diri untuk sambung belajar

anda bermuram kerana masih tidak puas bercuti?






hey, jangan bersedih lagi dengan adanya doktor rozsyam ini..ehem-ehem, jap, nak betulkan rambut ni, cam cendawan dah...


ok, tips-tipsnya ialah..

PERTAMA

ketika korang sedang termenung kesedihan, cuba alih fikiran kepada kehidupan di tempat belajar anda, sekolah berasrama penuh atau pun IPT..maksudnya, korang fikir lah di tempat korang belajar ada benda yang korang minat..korang minat panda? bayangkan panda ade kat sane dan berada dalam kelas bersama anda,
anda minat pancing aweks. bayangkan yang korang satu kelas dengan irine nadia marcello, atau pun hanis zalikha dan bagi perempuan, korang bayangkan berada satu kelas dengan pengarah filem yang terkenal, doktor rozmey.



atau






KEDUA


jika tips yang pertama tidak mujarab, anda boleh la cuba tips yang ni..bila mana korang berjalan-jalan dan terserempak dengan sekor kucing ataupon biawak, korang pegang kepala beliau, dan tekan-tekan dengan kuat, sambil tanye beliau, kenapa korang tak eppy, sampai la kucing atau biawak tersebut terberanak, nak cabaran lagi, korang buat kat kucing atau biawak jantan..




err...jangan takut kat dia k, buat je..


KETIGA


yang ni kompom mujarab, korang pergi je ke tempat belajar tu, pe susah, kalau korang rasa tak eppy lagi, korang eppykan diri korang..dengan cara, korang jumpa je sape-sape, kenal atau tak, makcik kantin ke, juruteknik ke, sape pon, korang gelak-gelak depan beliau sambil jari telunjuk tu ke arah muka beliau..

"camne kalau aku dapat penumbuk free?"

"alah, orang nak bagi free, terima je lah, dan mungkin itu yang akan buat korang rasa eppy pas ni" 





KE-EMPAT

nak tips ke-empat ke?kalau korang nak, korang cari sendiri..aku nak gi kemas barang dah ni, esok dah nak bukak sem baru..

"ko pernah ke cuba tips-tips yang ko bagi ni? mesti ko tengah eppy sekarang kan?"
"ko nampak aku eppy ke ni?ok, aku cuba eppy k..aku nak bayangkan doktor rozemy sekelas dengan aku dulu, nanti mesti best rasa nak gi kelas..idola malaya tu beb.."

 
ok, nak gi kemas barang dan tido pulak..esok dah nak masuk sem baru..oh doktor rozemy...
nak tips meningkatkan komen di blog?


sekian dari saya...dr rozsyam..

google image, ko memang memenuhi citarasa aku...

chaw!!
salam




23 comments:

aNnE said...

panda ! haha

i'll do dat next year haha

pengumuman :
dr rozsyam ialah bakal anak dr rozmey...haha*okay aku tipu sila jangan percaya

:D

AiDa AzRyN said...

haha.. mmg mnat dr rozmey k?XD

Hishyamuddin said...

@aNnE

hahha..bagus...ahhh? lain ok muka ku dgnnya..hahahha

Hishyamuddin said...

@AiDa AzRyN

minat dr rozmey? oh no!!hahaha

aNnE said...

rambot,kot n da way u smile,SAMA ! hahaha

Hishyamuddin said...

@aNnE


pedih3...hahahha..sampai ati

Syafiq Rosli said...

ahak..ada tip2 jugak ye

iqbalhakimi said...

haha..best2..masalah kelas aku xde perempuan....mmg kena bayang sekelas ngan hanis la =P

waah..hensem lah..haha

Hishyamuddin said...

@Syafiq Rosli

adala...hahahha

Hishyamuddin said...

@iqbalhakimi


bayang la..jgn salah byg sudaa..hahha

Fiqah Alias said...

hek3..syoklaa tips nie..fiqah pon br je balik kampus smlm..mmg down ckit rase nk stat blajo balik..tapi xper..fiqah akan eppykan diri ngn pk ddr rozmy sekelas ngn fiqah..perghh..segor mata nie nk tatap beliau...=) hik3..

Hishyamuddin said...

@Fiqah Alias


hahaha...assignment lak 1 group ngn dia..hihik

Norhayati Rostam said...

Tak menjadi la.
hahaha.

Hishyamuddin said...

@Norhayati Rostam

cuba la dulu..lau mujarab gtaw..hehe

Norhayati Rostam said...

1st tak menjadi.
Lagi malas.
2nd and 3rd tak berani.
hihi.

Hishyamuddin said...

@Norhayati Rostam

hahaha..beranikan diri anda!

rayne rawt rawt said...

lancau !
wakaka

areripe said...

adoi esok dh kena balik U!!
awat rasa macam nak dok rumah.
semua tips sudah dipraktikan...
hehe, gud luck untuk semua blogger.

Miss Yaty said...

hahaha..tips menarik..lawak lah;p

Hishyamuddin said...

@rayne rawt rawt


cincau..haha

Hishyamuddin said...

@areripe

hahaha..samela..mls beb!

Hishyamuddin said...

@Miss Yaty

cube la..blom cube blom tahu..heh3

ijatnuar87 said...

tip pertama jek leh guna,yg lain guna dengan risiko sendiri,hehehe...

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates