Dec 27, 2010

tips untuk menarik pembaca untuk komen entry anda

Pada hari ini, saya selaku pemilik blog ini, ingin kongsi kepada semua tips-tips untuk menarik minat pembaca untuk komen di  entry anda.



"pergh, poyo la lu mat, nak bagi tips konon, blog sendiri pon hancur!"


weii rilex weii, aku saje je nak kongsi dengan kawan-kawan aku tips ni, bukannye niat nak poyo ke ape ke, jangan lemahkan semangat aku wei...


ok, lupakan saje kata-kata yang boleh lemahkan semangat kite tuk update entry ni. berbalik kepade tajuk utama pada hari ini, aku ada sedikit tips nak bagi kat korang untuk meramaikan lagi pengomen-pengomen di blog anda, tak kire la, yang gune akaun dia ke, yang digelar anonymous ke..

tips-tipsnye ialah.........

 tips pertama:
 
di setiap penghabisan entry korang bahase senangnye, penutup kata , korang letak la sikit ugutan ye untuk tatapan mate semua, bagi takut  sikit. contohnye...


"hah, korang dah bace entry aku ni, pandai-pandai la komen tu, lau tak komen, memang teruk la korang nanti"


haaa..ayat korang tu biar kasi mantop sikit, biar lepas je orang bace, dia takut, bile dia tak komen, rasa tak boleh tido, tak boleh makan je..





tips kedua:
siap je korang taip entry  baru korang, dan setelah tekan butan publish post ditekan, korang cepat-cepat gi kat balai raya atau ape-ape kat kampung korang yang boleh buat pengumuman.
dan, ape lagi, korang umum je :

"dengar sini semua orang kampung, aku telah siap buat satu entry baru, cepat-cepat lah bukak blog aku dan komen, jika aku tahu ada yang diantara kamu tak berbuat demikian, maka  terbakarlah rumah anda pada malam ini"




cuba bayangkan. jika korang duk di kampung yang ramai penduduk, memang lagi banyak komen yang korang dapat kan? beribu-ribu...
tips ketiga:

tips yang ketiga ini amat sesuai untuk yang tinggal di asrama, atau di taman-taman perumahan..
siap je entry, korang gi dapur, amik pisau, dan pergi ke bilik kawan-kawan korang atau masuk ke rumah jiran korang, dan ape laggi...tunjuk pisau yang ade di tangan korang, dan cakap :



"hah!ape yang ko tunggu lagi? cepat la bukak laptop, bukak blog aku, ade entry baru tu, dan komen"






sepantas kilat sang helang diorang pi bukak laptop, bace dan komen blog korang..lagi banyak bilik  atau rumah yang korang masuk, lagi banyak komen...ini bergantung dengan usaha korang sendiri.



ok, sampai sini saje tips yang aku boleh bagi kat korang..



"eleh, tajuk gempak! isi macam hampeh! mengarut.."

rilex la weii, aku buat entry ni untuk santai-santai je pon..ok, aku ade sau tips, mungkin korang boleh la nak ikut, pastikan entry korang ade komunikasi sikit dengan pembace, macam korang ade tanye pembaca atau mintak pendapat diorang.baru la hati si pembaca tergerak nak komen..
ni pendapat aku la, kalau salah tolong tunjukkan, saya budak baru belajar..

camne tips-tips kat atas tu? ok tak?
kalau ade diantara korang yang tiru, aku tak jamin ape-ape lebih-lebih lagi kalau ade yang masuk lokap.



hahaha..kite da besar dan tahu ape yang baik dan buruk, komen-komen yang masuk dalam entry kite biarlah yang ikhlas dari pembaca dan bukan sebab terpakse komen..betol tak?
kalau betol, jom ramai-ramai kite senyum dulu!!!




 
ok, 
chaw!!

salam
   


51 comments:

Ayuni said...

hikhik, kelakar....

Bahijah~ said...

hah..ni nak komen ckit..kua3x...
da komen lar kire nie erk..:P

Aqila Safuan said...

ahahahhahhaha.boleh pulkakkkk ?

Hishyamuddin said...

ayuni : hehhee..:-)

Hishyamuddin said...

bahijah : huhu..tq la ye sudi komen..hehhe

Hishyamuddin said...

aqila : buleh3..ape2 aje buleh,,,hehee

Nordin said...

Haha! Lawak siot

NUR BAINUM said...

sape sangka mu ada bakat terpendam =)

dyba gula-gula said...

hoho...giler....

Hishyamuddin said...

nordin : tq!!hehehe..jgn amalkan tau..

Hishyamuddin said...

anum : hahhaa...baruku tahu mu ada blog..heh3

Hishyamuddin said...

dyba : sape giler?hehehe

AinnalinaRamdzan said...

haha... jgn sampai ade yg sekali komen... blah... x dtg2 lagi... sbb da kecut, ketakutan... hehe

aNnE said...

kucen tuhhhhhhhh comellllllll rase mcm eiiiii innocent seh haha

Hishyamuddin said...

ainnalina : haha..lau dy xdtg ag, gi je cari dy, ugut bia dia dtg komen lagi..hahaha

Hishyamuddin said...

anne : hahhaa..panjang2 entry, die tengok kucen je?ish3..huhuhu

edy said...

bgusnya tips dia kn.....hahahaha

Hishyamuddin said...

edy : bagus..hahhaha..jgn tiru aksi sedemikian..

nama.aku.lynn said...

tbaik!hahah..like2..

p/s:skrg ak nk ckp!aku dah buat entri smlm!cpt komen!hahahh~

Hishyamuddin said...

lynn : tq..hehhe

wah, ugut komen ye..hehhe..ok2!!!

deCrewz said...

Ugutan tu bagus untuk kesihatan.. Sekarang jai da komen..so...

-
-
-
-
--
-
-
-
-
Baik datang bllog jai, komen balik, lau x nnt Jai dtg umah..kah3

Hishyamuddin said...

de crewz : hahahha..ugut gua ye!!hahaha..ok2..

Mimie said...

huehue..good try bro..good.

Mr.IX said...

macam tips dalam buku ujang lak aku baca...haha

Hishyamuddin said...

mimie : good2 mok!hahaha

Hishyamuddin said...

mr ix : hahaha..same ke?hehe

naem glizzy said...

dari siang tadi da bace. ok malam nak komen! haha. agak2 sy buat camtu ade orang nak komen x? haha. awak!! sila komen entry saya!=D pastu promot sy dlm blog awak! bole tak camtu? hehehe

Hishyamuddin said...

naem : hahaha..tq komen..hehe

hahaha..boleh2..mmg la diorang promote, tapi kena la pegang pisau ke, pistol ke, letak kat kepala tu..hahaha

ejulz said...

tips yg berguna.. haHa

MiszMaryaNe said...

pergghh,
mengancam btol tips, hehe

Hishyamuddin said...

ejulz : haha..selamat mencuba!!hahah

sop said...

nice tips..
tambahan..
siapa bg komen, bro belanja makan roti canai dan teh tarik.. setiap komen dapat..
huhuhu

Hishyamuddin said...

miszmaryane : hehhee..mengancam ea?cube la..wahahhaa

auzz said...

haha,,pndai sgt demo..;-D

Hishyamuddin said...

sop : hahaha..idea cantik, kasi up la, speghetti ke..hehehe

Hishyamuddin said...

auzz : kawe ke ni..hehee

dewimalam said...

Maklimah dah comment ni...bagi tau kat geng lu...jgk blog maklimah...kalu tidak hantu maklimah dtg umah kau orang....takut...tak?heeeeeee....!

seriwangi said...

OOO....gitu...tak takut pun...nanti seriwangi buat lagi gempak...biar dia orang takut...terus sggh kat blog seriwangi...

KAYWA said...

haha. kelaka abis. nak comment bole. jgn bakar uma pulak kejap agy =.="

Hishyamuddin said...

dewi malam : ahhaa..kelakar..wahai hantu maklimah, jangan la ko dtg umah!!hahaha

Hishyamuddin said...

seriwangi : haha..bagus2

Hishyamuddin said...

kaywa : boleh..xbkar la, sebab da komen..hehehe

Sae said...

aku da komen jugak ni pakcik...baik ko datang page aku pulak....kalo tak aku antor hantu Ju-on malam nanti..haha~

Nieyzar said...

hahaha! entri yg comel.

hyazz said...

hahaha...nak gelak kuat kuat laaa...
ops lupa lak...jgn lupa memfollow me jugak ek..

Hishyamuddin said...

sae : hahah..jgn hantar hantu tu, hantar da hantu maklimah..haha

Hishyamuddin said...

nieyzar : haha..entry pon comel ea..heheh

Hishyamuddin said...

hyazz : hahahahha..kuat tak?heheh
ok, da follow..tq

yad'z said...

huhu.... memang menarik minat untuk mengomen.,... sambil bace sambil blogwalking... huhu.... thnx singgah blog yad'z

Hishyamuddin said...

yad'z : yeahh..hehehe..wc

shamsiah shamsuddin said...

setakat mane mujarab tip ni?
ade review bukti2 ?
hehe..
tapi pk 2 3 kali gak nak buat..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates