Jan 8, 2011

banjir besar, tapi tak lah sebesar handphone.







comot : bile la agaknye hujan ni nak berhenti.
bulat : aku dah sejuk ni, duk kat sini dua jam lagi, mau mampus aku.
comot : tu la, aku suruh ko beli kereta ko tak nak, tengok sekarang kan da susah.
bulat : aku bukan tak nak beli, tapi kaki aku ni haa, tak sampai nak tekan minyak, tak pe la, aku sempat curi payung ni untuk kite berteduh ni, curi kat masjid tadi.
comot : ko ingat ko ni kucing, ko senang je boleh mencuri ke? weyh, ko bace tak metro? kawasan kite dah banjir la, camne la kite nak jalan-jalan nanti.
.



kucing pon pandai risau tau tak sebab takut banjir ni, nasib bek la diorang rajin jugak bace perkembangan terkini..hujan sekarang ni tak henti-henti langsung, lebat je memanjang..dan dah ade tempat yang naik air,
kawasan rumah yang dulunye seperti padang, sekarang seperti pulau..



ni bukan gambar dari aku, ni dari google image.. faham-faham la, aku hanye pakai talipon 2 in 1, buat call dan boleh gune tuk baling kepada anjing-anjing liar kat umah ni..






hey, handphone ni ok what? selain  dari kite wat call dan baling sebab nak halau anjing-anjing liar, kite juga boleh buat garu hidung atau garu tempat-tempat yang susah nak capai, korang nampak tak batang panjang atas talipon tu tak? haaa..tu la tempat garu gatal ok..




30 tahun lepas kalau sape yang pakai talipon ni, memang femes la, habis sume orang kampong datang nak tengok, dengar suara orang melalui kotak tu, silap-silap ade yang ketuk-ketuk atas meja tu sebab nak kuarkan orang lam talipon tu, call operator, waaa...aweks la siot  lam talipon aku ni...



lau ade orang call, cepat-cepat je jawab, stailo kot pakai talipon tangan mase dulu, senyum je memanjang mase cakap tu, walaupon tengah cakap dengan awek operator..



haaaa..lau korang tak caye, pergi tanye daddy korang, mesti diorang meng'iya'kan statement aku ni haaa...
talipon ni memang lagi bergaye bile pegang je di tangan, yela, lau letak lam poket, mahu terlondeh seluar tu.
beratnye hampir berat dengan seguni beras cap siam yang dibeli kat pasar tu...


oklah, pada mereka yang menjadi mangse banjir, sila berhati-hati ok, kawal anak-anak korang tu, jangan nanti ade berita pasal orang lemas pulak, walaupon air banjir tu tak la dalam sangat, hanye paras dade itik je.







dan harap maaf, entry aku kali ni bukan niat nak kutuk talipon zaman dulu, tanpa talipon zaman dulu, sekarang tak de nye talipon model canggih..aku cume nak cakap teknologi sekarang ni memang dah canggih, talipon dah makin kecill, dan yang besar pon ade, dan boleh serba guna dah sekarang, bukan untuk membaling anjing kat tepi jalan...

huh, hatiku hancur kerana seorang makhluk...
semua gambar ni adalah hasil daripade google image yang banyak membantu..

chaw!
salam


28 comments:

iszieylyanziy said...

sebijik macam handphone permainan masa kecik2,,ingt lagi,,hehe,,,by the way,,,mintaklah banjir segera surut,,amin

Hishyamuddin said...

@iszieylyanziy

hahaha..yg tekan no 1 bunyik anjing nyalak tu,,,hahahaha...amin

areripe said...

harap banjir kat tempat hang semakin surut.
tepon tu dah macam botol air aku masa tadika.
haha!

ira mohd said...

dulu2 ade telepon cmtuh. tp yg wat bekas air tuh. HAHA. kelakar bile igt blk zmn dulu2 ;p

Hishyamuddin said...

@areripe

mintak2 camtu la..
hahaha..betol2, xpon botol yg sabun tiup kluar buih tu..hahaha

Hishyamuddin said...

@ira mohd

hhahaha...mmg best la minum lam tu dulu2..haha

dyba gula-gula said...

hahahaha...comeeynyer kucing ue!!

Hishyamuddin said...

@dyba gula-gula


haahah...kuceng je yg ko nampak ye..hahahaa

hans said...

hahahhahaah
hp tu kalau cakap mesti panas jer telinga
ekekekek

P/S : Bersama Hans Menikmati Makanan Western - Chop & Steak

Hishyamuddin said...

@hans

hahahha..kompom panas punyer..hahaha

Puteri Iqa Izyan said...

tgnu banjir weh.. :P

nsb baik redang aku tak banjir.hehe..

RuSh D said...

tepon besar tue kalo balik kat org pecah kepala..hahaha

Hishyamuddin said...

@Puteri Iqa Izyan

hahaha..syg sgt ko redang mu tuh..kolej tu kompom xbanjir la...hgahaha

Hishyamuddin said...

@RuSh D

hahahha...kompom pecah punyer la..hahaaa

aNnE said...

nasib baik bukan banjir air mata~

Hishyamuddin said...

@aNnE


hemm..betol3

Mimie said...

hoho.lau dah baling anjing liar,jgn lupa samak taw?

ahsfantasy24 said...

hehe..
teringat lak kt hp zman dlu tu,
baling kt anjing pn ley mati:)

Hishyamuddin said...

@Mimie

hahahha..ok, samak hp, best bunyi nye tu..hahaha

Hishyamuddin said...

@ahsfantasy24

hahahha..letak dlm poket leh londeh seluar..hahahha

nunui Joe said...

comellah comot n bulat.. hik3

Hishyamuddin said...

@nunui Joe


hehehe..amik la..ksian diorng ngah sejuk..

NUR BAINUM said...

patot la kox dtg class...
banjir ea ;)

husna said...

hihi.comel nyaa kucing tuh

Solihin Zubir said...

ahahha.. aku pon nak jugak la henpon gedabak cam tu....

untuk keselamatan diri... bley baling2.. haha..

Hishyamuddin said...

@NUR BAINUM

hahahhahahaha...:-)

Hishyamuddin said...

@husna

kucing?hehehhee..mmg comel

Hishyamuddin said...

@Solihin Zubir

hahaha..tpi kna pgg kat tgn je la..xleh ltak lam poket..hehehe

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates