Sep 23, 2010

Hatiku hancur kerana seorang makhluk.

Salam...

Aku rasa panas je ngan seorang makhluk ni yang mungkin tak layak untuk digelarkan sebagai manusia yang mempunyai otak dan pimikiran. Nasib baik je aku ni duk di dalam golongan yang penyabar, kalau tak, da lame makhluk ni aku cincang-cincang dan bakar terus..memang kejam gile ah aku kalau buat cam tu, tak pasal-pasal aku jadi glamour macam artis, mau kalah farid kamil tau aeron aziz..

Aku balik daripada kampung ke UiTm dengan ati berbunge-bunge, nak makan biskut raye yang kawan-kawan aku bawak dan bercakap pasal mercun atau pun pasal berita yang terkini sekarang.
Tapi, semua tu bertukar jadi kepanasan hati atau pun hot and spicy je.

Ni semua sebab bile aku cari speaker kesayangan aku da tak de dan didapati telah dicuri oleh makhluk yang gilakan barang orang lain. Baru je nak pasang lagu raye kuat-kuat sambil bergosip, tapi semua nya hancur..



Yang aku hairan bin ajaib nye, speaker aku hilang lesap entah ke mane, tapi pintu dan tingkap bek punye tutup  macam tak de pape yang berlaku. Celaka betul punya orang, kecik-kecik tak nak mampus, besar-besar nak jadi pula pencuri, ni mesti mase kecik die kuat menipu kowt.
Yela, kata orang yang da berusia, kecik-kecik menipu dulu, besar-besar jadi la pencuri. yeke aku sebut peribahasa ni, ahhh...tak tahu la aku, tak sempat nak pikir time tengah panas camni.

Tapi mungkin dia ni ade gak la nilai kemanusiaan dalam diri dia tu kot, sebab dia ade la jugak tinggal kenangan antara aku dan speaker tu, boleh gak aku tengok time rindu atau peluk malam-malam.
Ish...bodoh tol la,..
Ok la, aku nak sejukkan dulu hati ni ngan wat bende-bende yang ade pekdah, tido ke, tengok dak-dak lain yang duk bersiap nak ke kelas ke, bunuh orang ke.
Ni ade aku tinggal gambar ape yang ditinggalkan oleh penyangak tu tuk aku lepaskan rindu...


kotak yang da nak hancur sebagai kenangan
ok, aku chau dulu..
salam


6 comments:

Amanda Sabariah Shamsuri said...

Manda punya cardigan pun habis kena culik~ cibai tul..baru beli lak tu..geram je..

shamsiah shamsuddin said...

SABAR LA EA..T ADE PC FAIR KE BELI YANG LAIN K..

Hishyamuddin said...

@shamsiah shamsuddin

hehehhe..tq!!!

Hishyamuddin said...

@Amanda Sabariah Shamsuri

sabar2..hehhee

yunNs Chronicles said...

dlu ms zaman blaja, byk ilang duit kna curik ngn hantu mane tah.. trok tol org2 yg ske mncurik ni.. yunNs chronicles hates dis..~_~

Hishyamuddin said...

@yunNs Chronicles

toyol kot..hehehehe..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates