Dec 31, 2010

azam baru..sama-sama berubah ke arah kebaikan.

"hishyamuddin!!!!bangun solat subuh..dah lewat ni"

hah??dah nak pukul7 pagi laaaa..alamak!!dah lewat ni...
adoiii..susah tol la nak bangun pepagi ni, syaitan ape ntah duk kat telinge ni suruh tido je..
hahhh..pegi main jauh-jauh,




"hey syam, esok ade kertas akaun tau,ko da study belom?"

alamak!!esok dah nak exam? tak study ape pon lagi ni, mampus aku..adoi!!
kenape la aku ni makin hari makin pemalas jadinye ni..
apakah aku sudah tua dan tak larat?
haaahhh!!!baru 20 tahun kot..mude lagi ni..daku masih gagah..







"woi bangun woi, gi kelas, dah lewat la..."

Adoi, malasnye nak bangun ni..nak gi kelas lagi la malas nak mampus rasenye.
ahhh..aku belom ponteng lagi kelas ni, ponteng la dulu hari ni.
esok-esok aku pergi laa..
arghhh!!!apsal aku ni dah gile ni, mak bapak aku hantar belajar suruh belajar bukan tido je..




ahhhh..aku tak nak dah camni, aku nak berubah!!!
semoga sempena tahun baru  ni aku boleh berubah dan tak buat bende tu lagi.
dah tak nak lewat-lewatkan solat lagi...










ahhh..tak nak dah study last minute ni, susah dan memningkan je!












aku dah tak nak dah ponteng-ponteng kelas ni..











bolehkah aku berubah kali ni?
sebelum aku menjadi lebih teruk?humm..
setiap tahun ade je azam baru kite kan? tapi yang sebelom ni korang laksanakan tak?
sama-sama kita berubah ke arah kebaikan.
InsyaALLAH..


tanpamu google image siapalah aku



ok, sama-samalah kita berdoa dan dekatkan diri kite kepada Allah s.w.t

INGAT!

Bila sampai 31 DEC, berapa ramaikah yang bersedia meraikan TAHUN BARU ? Tetapi sedarkah mereka bahawa difatwakan oleh Sheikh Al-Azhar , Sheikh Tantawi , Sheikh Al-Qordawi dan ulama-ulama bahawa menyambut TAHUN BARU bererti menyambut ulang tahun hari jadi tuhan yahudi dan kristian . Bagi mereka yang tidak tahu , hukumnya fasiq ( berdosa besar ) . tetapi bagi yang dah tahu , hukumnya MURTAD !



semoga kenangan manis antara kita pada tahun 2010, terpahat di hati..tapi adakah kenangan kite semanis cinta?  haa..sama-sama la kita renungkan...dan selalu lah senyum!!!

 



Chaw!!
salam..

     


9 comments:

aNnE said...

kambing!haha .

bagus bangun pagi2 solat . jangan bangun lambat2.haha

Hishyamuddin said...

anne : hahaha..kambing? nak berubah dah..uwaaa...

syira aka sepatu hijau said...

salam

comel kambing tu senyum

selamat tahun baru :D

Puteri Iqa Izyan said...

huaaa...takmo balik dungun...T____T

happy new year. kalau jumpe kat uitm, tegur2 la ye. hehe :P

p/s: this could be my last comment here. we'll be back soon :))
sorry and thanks for everything ;)

Hishyamuddin said...

syira : hahah..berkenan?amik la sekor..ehehhe..tq

Hishyamuddin said...

puteri : samo lah...hahhaha
xpolah, dungun kan best..best ke?hahahhaha

Mimie said...

Tahun baru saya dah lepas.Ini tahun baru orang potih!haha

Hishyamuddin said...

@Mimie

hahahha..betol2...ni om puteh punye...

shamsiah shamsuddin said...

hmm..
boleh punya tunaikan dan realisasikan azam kamu..
yang penting diri kamu..
tgl nak atau tak nak je..
kita yang buat diri kita tuk cenderung ke mana...
moga tercapai..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates