Oct 4, 2011

saat terakhir bersama SAHABAT hingga hujung nyawa

yeaaa!! presentation praktikal dah habis la..sekarang kitorang sudah bebas daripada azab diploma.boleh ke?so, dengan gembiranya, jalan pon terasa cam terapung sudah, kitorang plan untuk buat lawatan sambil belajar ke besut dan Kota Baru, Kelantan..dan aku dilantik sebagai cikgu pengiring.. (sambil buat muka garang)..HAHA


baru selesai presentation la bro!!




perjalanan memang dihujani dengan gelak ketawa, walaupun kat luar tu hujan lebat.. macam2 cerita keluar, rindu time hidu kentut kau la, tertengok kau mandi la..huh, tak senonoh..tak boleh buat menantu~



hari pertama kitorang  pergi ke Kota Baru..sesi mengenalkan kota baru kepada kawanku yang berasal dari KL dan Pahang..dan juga sesi melembutkan lidah diorang untuk kecek kelate. kata nak cari bini orang kelate, kena la kecek kelate kan..walaupun dah 3tahun duk dengar aku kecek kelate je.HAHA


jangan hiraukan lelaki kat belakang sana..kami hanya bertiga

kitorang terus menuju ke KB Mall, dan menjamu nafsu membeli belah di sana.. bagus, anak2 aku ni semua gembira dan bagus sebab tak minta mainan mahal2 ngan papa..HAHA


setelah puas nafsu membeli dan menjamu mata di Mall, perut pon rasa lah lapar..dan kitorang pergi melantak tak hengat dunia di kedai Nasi Kerabu Golok..weiii..korang yang belom rasa nasi kerabu golok, kena try weih..Asli dari Golok..HAHA

nasi kerabu golok..best bro!!


nasi kerabu ni best sebab ia berasal dari Golok, Thailand, tak payah nak susah2 naik perahu menyeberangi sungai Golok untuk makan nasi kerabu ni sampai berpeluh-peluh.. HAHA


selesai sesi mengenyangkan perut dengan nasi kerabu Golok, kami meneruskan perjalanan ke Wakaf Che Yeh memandangkan hari sudah pun malam. wakaf che yeh ni biasa je, macam pasar malam, tapi ramai gile penjual, semua barang ada, semua murah2. dibuka setiap malam ok..membeli la korang sampai muntah hijau..



~hari kedua pulak iaitu hari last diorang ada untuk berada di pantai timur ni, dipenuhi dengan aktiviti kampung di kampung Pasir Puteh, Kelantan.. main dalam bandar dah boring kan, so, pergi lah main dalam sawah bendang pulak, main kejar2 ngan ular..mahu mati?HAHA

pandai pon cari yang muda..HAHA



jejaka idaman malaya



atas usaha korang, maka terhasillah air kelapa untuk diminum ramai2, sambil makan tengahari bersama-sama. best bro!!


usah hiraukan si oren yang tengah sedap mimpi tu..HAHA..ok, perut semua orang dah kenyang kan..tak caya? tengok perut sorang2 tu, semua dah boroi, kecuali aku..hak2.. sesi bergambar sebelum keluar ke sawah!!
apa tengok2? ~tetiba


cucu cicik Cik Siti Wan Kembang

kucing pon nak berposing..kau ingat kucing ni pemalu ke?HAHA.. puteri2 ni selepas lunch, terus balik ke Dungun mencari ilmu, cuma tinggal geng lelaki je keluar mencari rezeki di sawah..ayat nak hiba je~

teringat kenangan ketika menjadi mat rempit..!!

kami "kampung boy!!"


weyy..aku harap korang berpuas hati dengan semua layanan yang kami di sini sediakan..nanti datang lagi, banyak lagi tempat yang kita belom jelajah..


inilah sebuah cerita pendek tentang Sahabat aku yang sama2 hidup di UiTM sehingga sudah habis belajar..bermacam cerita yang kami lalui..!! thanks guys!!




suka entry ni? eh2, ada butan like la untuk ditekan..





7 comments:

K's Khairah said...

1st tyme entry dia ada bnyk gambar. ;P

Cik tikah said...

cantiknya pemandangan kampung :)

Anonymous said...

wah, aku kau sama kn dengan binatang berbulu tu ek.. natam.. however, aku suke.. tp ckp smpi meleleh air mata, air hingus pun x kuar.. hahaha..

e.l.i.z.@ said...

oloh 3thn dok dgr awok kecek kelate, saim awok x reti² lg kecek ko? hihihi

gewam la sy tgk kucing oren tu..jate ko tino?

Hidayati said...

Adoi..., sedap nyer nasi kerabu golok tu.... tak pernah walau sekali pon makan nasi kerabu. Hehehehe

JIJI YU said...

mu kelate dok mano weh..nasi kerabu tu alek mano ek.aku nok gi ranggos jgk ni

ctk said...

ore kelate kO, patOt la smart sengOti..heheheh

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates