Oct 10, 2011

dari alam maya ke alam realiti~

alam maya alam apa pula kan..alam yang tak bermaya? macam kucing yang tengah demam selsema? duk bermenung je pikir masa depan..haha..ok, nak ambil mood siyes jap..ok, alam maya adalah alam yang kita kenal seseorang menerusi jalur lebar atau internet, tak dari mata ke mata laaa..dan selamat dari jatuh cinta kan?haha



ok, sebagai contoh, aku kenal korang melalui blog, dan lepas itu melalui facebook ke, duk balas komen kemain lagi kan, macam kenal dari tadika kan..dan chatting pasal benda2 bengang macam dah kenal dari zaman batu lagi..  contohnya, kau mandi pakai clorox la, muka kau macho macam siti nurhaliza la.. tak kenal sangat lagii, tapi berani mengata tanpa ada perasaan takut kena tampor..haa, tu maksud aku!!




selama ni aku kenal mamat ni, hanyalah melalui alam maya, yelah kan, nak pergi jumpa, tapi jarak yang jadi penghalang kan..ayat nak klasik je..huh!! tapi beberapa abad yang lepas, lupakan salah guna perkataan abad tu~ aku berjaya jugak untuk berjumpa dan mengenali kawan ni dengan lebih dekat.. pendek kata, sebelum ni duk contact tapi tak nampak tuan punya badan, tapi kali ni dapat jumpa depan2..errrr..



seorang yang terlampau baik hati dan memang baik orangnya, tak sombong dan sempoi..bukan ayat bodek ni, tapi ikhlas!! baru aku tahu kenapa ramai yang suka berkawan dengannya..heh3.. sempat la jumpa sebanyak 2kali..dan tak sempat nak jumpa lama2 sebab masa tu aku tengah praktikal lagi, dan aku terpaksa ke kuantan sebab ada hal..hope kau ngan Taq enjoy di bumi Terengganu!! yeah...ejah boh!!!!


gemok pulak aku dalam gambor ni..heh3


terima kasih sudi menjadi kawan yang terbaik!!! tahniah Aizul Marcello dengan pembukaan EyeStudio Photography ..
alam maya pun boleh mengeratkan persahabatan dan boleh cari sahabat right? so, gunakanlah kemudahan ini dengan seelok-eloknya ucapan daripada bakal wakil rakyat...heh3..
sebelum ni pun aku dah cerita yang jumpa kawan di alam maya Iqbalhakimi dan Puteri kan..



"Gunalah kemudahan yang ada untuk mencari kenalan seramai-ramainya, dan jangan salah gunakannya!"

terima kasih sudi meluangkan masa untuk baca blog ni..
suka entry ni? eh2, ada butan like la untuk ditekan..






14 comments:

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

ejah boh!..kalau ada ganu buleh gak lepak2 ngan aizul gok..haha

sis92 said...

sayangi psahabatanmu..
wah awk kwn dgn beliau ye.. :)

DRceria said...

like this... sure memang alam maya ni boleh mengeratkan persaudaraan.. kan?? yg ptng jgn salah guna...

♥ eyka elisha ♥ said...

pehhh bro aizul gitu.huhu~
besh de mmbr alam maya ni. lagi2 klu dpt yg openminded XD

K's Khairah said...

eccehh. aizul marcello tuuu. jelez2. ;P

EYQASARA said...

waaaa.. untung nye dpt jmpe aizul... bestnyeee!!! :D tringin nak jmpe.. hihihi... :)

dr hakim said...

mantab ahh brader...
sahabat lah plg kekal..awek leh lari ye dok...
bro lu photographer gak ke?minat dgn LOMO?

fAr0T said...

huhu untungle....

tyra uyura said...

aah kan . dy baik . tak sombong . pernah mcg dengan dia sekali . sekali je . haha . <3

aizul marcello said...

alhmdulilah! tuhan pertemukan dgn shbt sejati~

=)

ctk said...

wah..besnyer dpt jumpe kawan di alam maya...ct pnh jupe boyfie ct je..nseb baek okay...hahahah

stellaizz said...

xde sahabat sejati :)

My MiRa said...

I ade ramai kwn alm mya huhu

Puteri Iqa Izyan said...

aku ske kwn alam maya. =))
nk2 blogger. hehe..

eh. aku tgk aizul macam makin tembam je. muehehe.

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates