Sep 6, 2011

kelebihan dan keburukan guna Foursquare

zaman dah berubah, teknologi dah maju..sekarang kalau kita duk dalam jamban pon orang boleh tahu, itu pon kalau kau tak malu..hahaha


cer tengok sekarang ni, dah ramai giler yang pakai Foursquare ni..check in je kat mana korang berada, dan semua orang tahu..senang bukan?

sumber


tapi setiap software yang macam ni, mesti ada kelebihannya dan kekurangannya kan?

KELEBIHAN

  • rakan-rakan seperjuangan korang tahu kat mana korang sekarang ni..
  • bila parents korang online, tengok korang check-in kat mana, diorang akan tersenyum sebab dah tahu kat mana anak dia lepak..jangan pulak korang gi lepak kat kelab dangdut 80an kan..haha
  • bila korang pi mana-mana tempat yang power, boleh check-in..mana la tahu kan tiba-tiba korang gi jalan-jalan, dan sampai ke KOREA, boleh la check-in..mampu?haha

KEBURUKAN

  • tiada privasi..yelah, mana-mana korang pergi, orang lain tahu..
  • bahayakan keselamatan, manalah tahu ada yang sakit hati dengan korang nak pukul korang ke kan, senang pulak dia nak cari korang.. tu mungkin yang berhutang dengan ah long bukit beruntung la..
  • menyusahkan!! sampai je ke tempat mana-mana, kena bukak handphone, online dan check in..rumit bukan? baik cakap rumit!! kalau tak, aku cari korang!!!


oleh itu..cewah, macam buat karangan zaman sekolah dulu-dulu..ok2, serius..oleh itu, berhati-hati lah bila nak guna semua ni..jangan la sampai nak ke jamban pon nak check in..aku tampor kan!!dan aku sendiri pon  guna benda ni...tapi tak lah sampai ke semua tempat aku nak check-in..


nak pakai software ni? pi google sendiri..rajin la sikit!! install ke dalam Blackberry bold 4 limited color ni.





3 comments:

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

xleh nk nyorok2 dah dr awex ..hehe

yAyA_LuRvE said...

mm...foursquare??? mcm mnarik ja.. rmai gop tgk org2 gune...

aleen aiden said...

entah!kot kalau ade yg sakit hati sgt,senang2 je die pegi tuju.kan?hi3 :P

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates