Aug 20, 2011

sia-sia je kau buat blog ni semua!

pada satu petang yg membosankan, aku lepak sambil menjamu telinga dengar radio.. dengan kaki yang bergoyang2, aku bukak blog aku ni.. "dah lama tak edit blog, malas la pulak" kata hati aku yg memberontak supaya tukar design blog..



" ko ni tak habis2 dengan blog ni, aku rasa sia2 je ko wat blog ni semua!" kata kawan aku yg datang dengan muka lapar penampar.. telinga aku dah mula merah! cilaka dia ni, !!




" heyyy!!! lu sembang ahhh..lu ada pistol? kasi tembak satu kali..lu ada parang? kasi pukul sini satu kali! ada berani ka? bagi waa mati sekarang la!!" tiba2 dialog ni berlegar dalam kepala dengan tiada motifnya..




entry ni gua kasi lu baca, selepas lu baca, lu baru tahu tentang penyesalan..ni antara sebab kenapa aku suka dengan blog!!


- aku ada blog, kau tak ada..hahaha

-bila ada blog, kerajinan membaca akan mula tumbuh, contohnya bila aku suka satu2 blog tu,
panjang nak mampus entrynya pon aku akan baca..

-kita akan tahu isu2 semasa dgn pantas.. blog yg membicarakan tentang isu semasa akan update
isu dengan cepat, lebih cepat dari TV dan Surat khabar..

- dapat kenal kawan2 baru.. dah ramai kawan yg aku kenal dari blog ni, sape cakap dengan
menulis kita tak dapat kawan?

- ada tempat untuk kongsi cerita dan maklumat kepada kawan2 bila ada blog, tak usah susah2
nak ajak kuar minum dan cakap kat kedai mamak lama2..

- sekarang dah ramai minat blogging la! makin hari makin ramai yg daftar tuk buat blog,
sampai TV pon buat cerita pasal blogger..

blogger boy




sia-sia kah buat blog ni der? tak kan?  setiap orang ada minat masing2, hormati minat kawan kita, jangan bagi dia down! kawan kena support kawan dia kan?




21 comments:

Radsmil Nasir said...

xda sia2nya buat blog nie.. bnyk bnda yg ble kita dpt.. antranya kemahirn dlm IT,, penulisan dan mcm2 lgi... agak ketinggalanla bgi orang yg xtau fungsi blog nie... ^^

fadh leyanie said...

tak sia-sia kita buat blog..bnyak faedah yg kita boleh dapat melalui blog selain dapat mengekspresikan penulisan..:)

hatikubaik|mohdhazlan Dreadlock said...

happy blogging:)

S.E.A,, G.G.K & FRIEND~ said...

betol2... sy sokong :)

bee's orange said...

ishh nkal betul la tuan blog ney :) hhmm yes xsie2 pun . selain dpat banyak pengetahuan but blog jugk da jadi sebhgian hidup . macam diary :) anyway iloveb'bloging ! xkesa lah org suke kea x entry kyte . but blog dah seumpama diary kyte . jadi xheran lah org suke kea x . finish :) keep it up owner :) jgn mlas2 :p

ainie yusof said...

setuju2! at least xda la mcm katak bwh tempurung kan..

Fahmi API said...

sgat setuju! lagi best layan blog, lagi banyak kelebihan dari main game

zatiey said...

haha..buat blog ni mmg ade kebaikkn n keburukkan dia..zati x ckp kat org lain..ckp kat dr sndiri..kekadg ble dh asyik ngadap blog, sampai malas nk buat bnde lain..cntohnye asgment lah..hehe..tp kebaikkan blog ni mcm korng semua ckp lah..kite blh thu bnyk mklumat ble dh berada dlm dunia "blog" nih..

amirulfaiz said...

Hanya orang yang tak berbuat apa-apa, itulah yang sia-sia. Dahlah takde blog, nak komen macam dah berpengalaman jer kan? :)

K's Khairah said...

yaaa. absolutely rite. byk faedah jd sorg blogger ni sbnrnye. hehe

aimi adilah said...

mule2 tgk tajok rse cm nk mrh je...tp ble bce smpi hbs hihih....bru phm.. g "azan" kn bdk yg sia2 tu...huh

blog-tips-kurus said...

bloggers je yang tahu hakikatnya.. :)

Ad said...

i loiike this post =) muaaahhahaha

Qyla said...

betol3 . sy sokong entry nih !
jd blogger nih ade manfaat nye :)

bukankosong said...

tak dapat bykk

dapat sikit ilmu dan info pun jadila

annenyss said...

susah blogging kalau busy. haha

Sr. Maryam Fatanah said...

ne ade sia2..best ape buat blog !

Sr. Maryam Fatanah said...

ne ade sia2..best ape buat blog !

nur amalina athman said...

sia2 kalau wat blog tapi...
tunggu nak buat dalam satu entry..hehe..:)

amir aizat said...

blog is fun!

nur amalina athman said...

siasia wat blog kalau shqpewsqiq.blogspot.com/2011/08/sia-sia-wat-blog-kalau-penuh.html

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates