Aug 24, 2011

dulu menyumpah dalam hati, sekarang boleh tersenyum



mata aku berkelip dgn lajunya, umpama kereta yg memakai enjin berkuasa turbo.. kebosanan menyebabkan aku tengok jam yg tertera di talipon bimbit berjenama Blackberry Bold 4 limited colour aku ni.. wah, dah nak raya la, dan dah nak habis bulan ogos 2011..kejap je rasa, dah nak habis belajar di UiTM ni..




dulu masa mula2 masuk study kat sini..dalam hati aku kata " pening kepala, susah, dan penat!" kena belajar masak2, belajar jadi waiter, dan macam2.. hati aku menjerit keperitan, dan berdoa supaya hati aku tabah..



"lambatnya nak habis study" gertak hati aku dgn penuh rakus..cilaka! baru masuk dah pikir nak habis, tak tahan dugaan.. kalau kelas praktikal, kena berdiri berjam2, sampai lutut ni terketar2 bagaikan berada dalam "walking chiller"..



tapi semua tu dah berlalu..dulu yg pahit, dah menjadi manis bila dipikirkan balik..  pahit telah ditelan, yg tinggal hanya manis untuk dikenang..boleh ke? bukan kalau pahit kena tambah gula utk maniskannya?

sumber


dulu masa pak cik muda2, pak cik nakal..kena hukum ngan cikgu disiplin..dia rotan pak cik punya punggung, sampai merah..pak cik menyumpah cikgu tu, cilaka, berani kau rotan aku..nanti calar lah kereta kau tu..dah la botak, perut buncit, hodoh pulak tu.. kata hati pak cik itu sewaktu darahnya masih panas, seperti darah biawak..



tapi, sekarang kejadian tu buat pak cik tersenyum seorang, dan pak cik ceritakan kepada cucu2 pak cik yg semua yg terjadi ni pasti ada hikmahnya..jika anak ada cerita pahit yg sekarang dah jadi manis, boleh la kongsi di ruangan komen ni..



chaw!
salam





5 comments:

yAyA_LuRvE said...

ooppss,, pak cik?? nakal noh mse kecik2 dlu... =P
haha.. lawa "blackberry bold" pak cik tuu,, terbaek! ahahaa.. ^_~

Freaky said...

biasa la tu din. masa kan berlalu dengan cepat

nadia fatihah said...

biasala tu pakcik,,,masa tengah lalui mende tu memang kita rasa perit, tapi bila dah berlalu, rendu pulak yg akan terasa. :)

mcm sy gak, dulu masa orientasi memang benci giler, nak memberontak pon ade,,tapi skg ni rndu giler pulak dekat fasi2. hahahah

lumrah dunia..

hafrawiey ozakawa said...

da follow.follow back

Ajeyy Rawk said...

salam Ramadhan, Ajeyy ziarah sini yerr..
kat bawah ni ada sikit entry dari Ajeyy, mintak pandangan dari semua yaa.. :)

http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/exam-pmr-penting-juga-sebenarnya-dalam.html


http://ajeyyrawk.blogspot.com/2011/07/hantu-bergambar-di-sebelah-ahmoi.html


p/s : Selamat hari raya, maaf zahir dan batin . 0-0 :))

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates