Jul 25, 2011

rezeki jangan ditolak, jom sama-sama ke Istana Maziah, Terengganu...

Assalamualaikum wahai kawan2 ku semua..


sekarang tiba2 pulak ada masa nak update blog ni..haha...minggu ni penat giler la, minggu ni tak ada cuti, hari2 aku diisi dengan kerja...yelakan, nak bagi anak bini makan kann..yela, nak bagi diorang gemok2 dan chubby je kan.. ( ayat siyes nak mampus, macam betul2 pulak )





eh, orang cakap, rezeki jangan ditolak, maut jangan dicari kan..so, aku tak tolak rezeki aku apabila dapat peluang untuk meng" realiti "kan angan2 aku dari kecik lagi..tiba2 pulak dapat peluang untuk masuk Istana Maziah di Terengganu sempena hari Keputeraan Sultan Terengganu..dah lama aku nak masuk dalam istana, akhirnya dapat merasa jugak kan, walaupun pergi untuk kerja..







ok, bagi yang belom tahu, yang dah tahu tak pe, kerja aku ( kami ) di sana untuk menguruskan tempat makan dalam istana dan "serving"..seramai 40 orang pelajar dari UiTM bersedia untuk memberikan khidmat yang terbaik di sana...yeahh, semua gigih dan bersemangat..







kawan2 semua,gambar ni menunjukkan kepada kita semua, 2 buffet line dan suku daripada dewan makannya yang sedia menampung sehingga 600 pax! bukannya upax atau 8pax ok..jangan salah anggap..






kelihatan di sini ialah table yang diduduki oleh vip ok..very important person yang betol..bukan vip sticker kedai makan yang ditampal di cermin kereta tu..meja ni untuk orang yang mempunyai kedudukan atau pangkat yang tinggi..tinggi benor woo..hahaha




ok, selama 3hari kami disana, sebab di sana ada majlis penganugerahan pingat kebesaran..yang dapat pangkat dato' p.j.k ape tu semua, tahniah diucapkan dari saya yang kerdil ini..hehehe...banyak lagi gambor di dalam sana, tapi tiada keberanian untuk di uploadkan untuk tantapan umum..





gambor kat atas ni tempat penganugerahan pingat kebesaran..lupakan dengan gambar aku yang kaki ala2 gngster tu..hahaha..kesimpulannya, (cewahh, cam buat esei masa zaman sekolah pulak...) selama 3hari aku kat sana, adalah hari yang terbaik pernah aku rasa..best woo..walaupon penat, bayangkan 12jam duk dalam dewan dia tu yang kesejukan umpama peti ais..haha..tapi, gua enjoyy...jap, muka puas hati jap..haha




hehhe..ape2 pon..korang semua, iaitu student Fakulti Pengurusan Hotel dan Pelancongan yang sama2 ke istana amat terbaik...kitorang buat kerja sambil enjoy..tak ada  stress2 ok, sebab layanan yang diberi pihak istana amat terbaik!! kalau seminggu kitorang duk kat sana, boleh jadi obesiti..haha..ni gambar yg menunjukkan orang istana memang baik ngn student..kita tengok gambar awek pulak ek..aku curik dalam fb diorang..hahaha






anda semua terbaik..terima kasih atas peluang yang diberi dan kerjasama anda semua. dan terima kasih atas layanan pihak istana Maziah untuk kami semua....cehh, ayat dah macam wakil rakyat baru pas menang pilihan raya..hahaha...



6 comments:

annenyss said...

pergh mesti protokol kena jaga.

faRHa@miSS Vio said...

wahhhhhhh..........
bestnye.... bkn sng tu...
selme ni telan air liur je k0t tgk istna 2...
best2...

cucu umie said...

wah bestnyer dpt pergi istana tu..bila lah ayie nak dpt masuk ea..istana johor pon tk masuk lg..hehe

Ayuni said...

bestnye, slalu lalu Istana Maziah tu tp jgn haraplh nk masuk....

My MiRa said...

:)

Nur Hanun Muhammad said...

eh eh eh, ada gambar saya la :)

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates