Jul 27, 2011

entry daripada seorang hamba yang kerdil



"yeaa...aku dapat tawaran la, jadi Manager di salah sebuah hotel di ibu negara.."

best gile la bila dapat tawaran camtu..nak dapat  jugak..ada sape2 yg nak cari manager tak? bagi la tawaran tu kat aku..hehhe...bila aku jadi manager, aku nak buat macam2..antaranya:


  1. aku nak ajar staff aku macam mana cara nak kerja!
  2. aku tak nak staff "bodek" aku ni..aku tak suka..nak kerja, kerja je, tak yah bodek!
  3. aku tak nak dengar la cakap staff aku ni, buat ape kan, aku kan MANAGER, kena la tegas kan..
  4. staff salah buat kerja ke ape ke, aku tak kira, memang aku akan marah la diorang baik punyerr.. ape aku kisah, diorang duk bawah aku, aku kan BIG BOSS
  5. aku nak bagi semua staff aku takut aku..baru la diorang nak hormat aku kan..ahahahahaha..

sumber



haha, dapat jadi MANAGER, dah macam dunia ni aku yang punyer kan..patut ke? tak patut laaa.. MANAGER ke SUPERVISOR ke semua sama lahhh, yang beza pangkat je pon, tapi jangan la nak RIAK sangat. tuhan marah..jangan la tak nak dengar cakap staff, bajet kita ni lagi pandai, tak yah dengar cakap orang bawah? 



semua orang ade kelemahan dan kelebihan rite?  tak perlu nak bangga sangat dengan apa yang kita ada sekarang ni, bersyukur..kalau tuhan nak tarik, bila2 pon boleh...jangan sebab kita ni bos, kita nak guna semua kuasa yang ada, tu dah namanya GK (gila kuasa)...




aku tertarik dengan kata2 seorang hamba ALLAH ni,..

" aku lebih suka Boss yang bermula dari bawah, dan bukan habis belajar terus jadi Boss..sebab diorang lebih memahami apa yang staff diorang nak..kalau kau nanti jadi boss, kau jangan lah nak berlagak sangat, buat ikut suka je.."



entry ini adalah dari seorang hamba yang kerdil..jika ada kata2 yg menyinggung, aku mintak maaf...semua manusia ada kelebihan dan kekurangan..terima dengan seadanya...



"No one is perfect..that’s why pencils have erasers" -unknown





5 comments:

Darkbatman said...

btol2.. bek keje ngn boss yg dr bwh. xdela nk ngadap dog yg bangga diri..

Hishyamuddin said...

darkbatman : keje ngan bos yg faham kite baru la smngt kn...

faRHa@miSS Vio said...

bt0l la 2...mula dr bwah...lg bgus...tp tu klau x lupe dri la...

Angelika said...

setuju sangat! nak berlagak sangat pun tak guna. nikmat tu Allah boleh nak tarik bila bila :) Renung renung kan dan selamat beramal! hehe btw, nice entry!

Rtp Farra Arisha said...

ya, sesiapa yg berjaya pun bermula dari bawah kan :)
jgn jadi bossyyyyyyyy sudah. hehe.

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates