Jul 15, 2011

cerita hati seorang pelajar yang rindu masa lampau.

hye kawan-kwan sekalian alam. termasuk jugak ngan alien k..ehem3...
dah lama tak mengupdatekan blog ni haa..gua manyak busy maaaa..masuk kerja pagi balik malam,
yelah kan, nak bagi anak bini makan kan. lu orang nak makan pasir? lumut? aku nak makan fish n chip.haha






beginilah kehidupan seorang pelajar yang hampir menghabiskan sisa-sisa pembelajarannya..ceh, ayat nak canggih je kan aku ni...terasa gak tak sabar nak grad, dan kerja..nak rasa macam mana pulak kehidupan selepas bekerja..adakah lebih menyeronokkan? atau sebaliknya? cer korang yang dah bekerja jawab..





eh tapi kan, bila kita masih belajar, mesti tak sabar nak kerja..dan bila dah kerja  mesti rasa nak belajar balik..tak caye? ok, dulu masa sekolah, aku tak sabar nak habiskan sekolah, nak masuk U, nampak cam best je kan bila  dah boleh masuk U.  Tapi apakan daya, bila dah masuk belajar di UiTM, otak aku  asyik duk pikir  tentang bestnye ketika waktu sekolah dulu..best bro gua cakap  sama luuu...




main kejar-kejar dengan cikgu, kejar-kejar dengan ayah sebab tak nak pergi sekolah..kena berdiri atas kerusi sebab tak buat homework..dan yang paling best, main kejar-kejar waktu rehat, main polis-polis..hahaha...
best bukan? korang pon akan rindukan zaman sekolah atau kanak-kanak korang bila dah meninggalkan zaman tersebut...





tapi yang paling rindu dan best, zaman kanak-kanak dulu...buat apa je yang nak, tak yah pikir apa-apa..hati pon senang..dalam kepala nak main je..hahaha.....andai dapat ku putar masa ini..hahaha..
ok cer teka mana satu aku dalam gambar di bawah ni...







6 comments:

yAyA_LuRvE said...

gamba mse2 mude2.... haha.. comel....

hmmmmm... yg mne 1 eh...???

bju hjau n sweater hjau kot? kan?

cheqwa said...

comel2...hihi.suka zaman blajar tmbh2 zaman skolah lagi :D

Puteri Iqa Izyan said...

eh. dop jupe pon mu kat hotel uitm o_O


*mcm aku g je*

K's Khairah said...

elelehh..haha..dy yg bOngsu,,msti la yg plg kecik tuh kann..bju n sweater kaler ijau..kan3? ;P

Un Phat Lee said...

best mase main kahwin2 ngan jiran sebelah.fuh layan.haha

annenyss said...

haha comel gilak gamba tu. :)

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates