Jul 30, 2011

bas ekspress memang betul-betul ekspress

wohooo hooo hoooo balik kampungggg..akhirnya  dapat jugak aku balik ke kampung untuk nak merasai puasa kat umah..hari pertama puasa dan terakhir puasa mestilah berada di rumah..bagi  yang tak dapat nak balik tu jangan lah bersedih ok, meh aku wakilkan korang tuk duk kat kampung ni..




sebelom aku  sampai kat rumah tu, dah sah2 aku kena naik bas kan, aku dengan berbekalkan duit RM15, aku dapat menaiki sebuah bas ekspress untuk ke Jerteh..tiket ni paling murah yang ada, sebab hanya lah menumpang bas ke Pinang..



sumber


keadaan dalam bas tu amat aku suka, tapi driver bas tak suka, sebab dalam bas tu hanya ada beberapa orang, kebanyakan kerusi lain kosong..aku cepat2 duduk di kerusi single, baru lah sodap duk sorang, ekon pon menghala kat kita sorang je kan...sejam lebih perjalanan aku tu, maka sampai lah di stesen bas Kuala Terengganu, aku pon tanpa segan silu, mintak kat brother tu nak pi tandas jap..




dengan berbekalkan RM0.20, aku dapat masuk ke tandas, selepas selesai dan perasaan lega menyelubungi diri, aku nak ke tempat bas tadi parking..damn!!!!! bas tadi dah tinggalkan aku..cilaka punya driver, aku dah cakap nak ke tandas..mati3...dan tiba2 perut aku rasa lapor, aku gi kedai, beli Twisties, buat muka selamba nak mampus masa tu..




dengan berbekalkan muka seposen ni, aku ronda lagi di seluruh stesen bas tu tuk cari kaunter tiket bas tersebut, tapi tak ada, dan aku terjumpa seorang brother lagi, senasib dengan aku..dan dia yang call bas tersebut..nasib baik la, kalau aku sorang je, memang lah mati aku, aku tak ada pulak no fon perkhidmatan bas tu..



-best woo pengalaman kena tinggalkan bas..korang pernah tak?-




15 comments:

myravea said...

fuhh..kalau myra kena tinggal bas, xtaula nak cakap..menangis mcm bdk kecik jugak nanti..huuuu :')

Red said...

Aku pernah.. tapi beg jelah.. Beg terllupa masuk bas.. huhu.


Updated | Best Tak Tayang Gambar Kat facebook Bagi Lelaki Tengok.?[reply]

K's Khairah said...

HAHA..1st tyme dgr org suke kne tggal ngn bus..haihh ;P

♥NuR SyAFiQah♥ said...

huhuu aku penah kene tinggal bas woo kat stesen bas dungun..

dahla ke kl lak tu..cuti akhir sem..poket kosong takde duit nk beli tiket lain..tebalkan muke mntk tumpang bas s.alam..kt r&r nasib jumpe bas aku tu n terus masuk..huhu

sume van kunyit punye psl la..huhu

cucu umie said...

nasib baik ayie tak pernah kne tingl bas..mahu menangis kot..hehe

Wani said...

perghhh , kalau saya kene tinggal bas memang menangis la kan . haha

hamzah ian said...

haha.. pernah sekali kena tinggal. huhu

fiq. said...

gila kesian kat kou,
ingatkan express ape, express ninggalkan org , haha

btw, hari tu KL-K.T,kt-KL
naik bas ADIK BERADIk, laju wooo,, tapi tak takut sangat, sebab aku dapat rasa kecekapan dia.. aku tak pernah dengar nama bas ni sebelum dtg KT,

fiq. said...

gila kesian kat kou,
ingatkan express ape, express ninggalkan org , haha

btw, hari tu KL-K.T,kt-KL
naik bas ADIK BERADIk, laju wooo,, tapi tak takut sangat, sebab aku dapat rasa kecekapan dia.. aku tak pernah dengar nama bas ni sebelum dtg KT,

Solihin Zubir said...

haha.. kuang hajau punya drebar.. bukan nk check dlu pnumpang cukup ke tak.. haha.. pngalaman2..

Ubey said...

peh. seb baik la kt stesen kt. klu kne tinggal kat grik, merapoh ke. lg naye. kt tmpt jin riadah

misyamissyou said...

xpenah..kalau x mau meraung kat stesen tu..haha..seb baik ade yg senasib..kalau cepat express ni mmg slalu tglkan penumpang..baik naik transnational..

reza al-razi said...

fuhh.. dahsyat btol pengalaman.. mmg nak cepat je bas Cepat Ekspress nie..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..bas cepat ekspres ko?..cepat sangat kot..

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..bas cepat ekspres ko?..cepat sangat kot..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates