Jun 8, 2011

Tan Sri Musa Hassan..baik dan "low profile"

sapa je yang tak kenal " Tan Sri Musa Hassan"  iaitu bekas Ketua Polis Negara, abang kepada pelakon terkenal, Dato' Jalaluddin Hassan ni kan..


sumber

nak dijadikan cerita, baliau telah menginap di salah sebuah Hotel iaitu tempat aku menjalani latihan praktikal. aku sempat la bertemu dan melihat gelagat beliau secara langsung. ye lah, sebelum ni aku tengok dalam Tv dan surat khabar je kan..





ketar kepala lutut ni haa bila tahu orang besar nak datang dan kena sambut beliau. berpeluh-peluh dah aku ni, mana tak nye, nak sambut bekas ketua polis negara kot..selang beberapa ribu saat, beliau telah pun sampai..aku terkejut la jugak, sebab lain daripada apa yang aku bayangkan..





aku bayangkan, kalau orang besar ni mesti ada polis yang iringi dan pakai driver kan, tapi tak lah, beliau hanya drive kereta dia sendiri je, jauh gak woo perjalanan dia tu dan tak ada pun iringi polis ke apa ke, beliau turun je kereta, terus senyum..gaya pakaiannya dan percakapannya, sah! beliau memang low profile dan baik..bagus!!


sumber





sebenarnya aku lagi hormat orang yang low profile seperti Tan Sri ni..! beliau memang baik dan "low profile" !!!


chaw!
salam


7 comments:

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

serius ke?..bagus r kalau dia jenis camtu..

amek otograf dak?..keh3

aizul marcello said...

ok nnt aku dtg hotel ko, aku tak pakai driver ea..bleh?

~butterfly~ said...

suka dia..

Tabik spring~!!

:)

K's Khairah said...

x..sy xkenal pOn sape tan sri musa tuh..bca blOg awk bru kenaii..HAHA ;P

blog-tips-kurus said...

tak amik autograf beliau ke? hehe!

Anonymous said...

aku dh gmbor doh ngan iye..spo srh mung lmbt..heheheheh

Cikgu Fikri said...

wah..
bagus seh..
amik gmbr tak? :)

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates