May 4, 2011

persiapan sebelum praktikal

16 mei 2011 aku akan masuk praktikal di salah sebuah Hotel di Terengganu..
alamak aii, pejam celik pejam celik dah nak habis dah aku belajar kat UiTM ni, dah kena masuk praktikal dah pun.aiyyokk, berdebar pon ado ni haa...camno? tido tak leno, makan tak sendawa, mandi tak wangi pon..


oleh itu, aku dengan otak yang tak stabil lagi ni, aku telah pun buat persiapan diri sendiri untuk persediaan menghadapi praktikal ni..semua ni aku memadai je, jangan pulak ada yang tiru, nak tiru pun tak pe...


1- belajar mengemas semua bilik kat rumah ni dengan laju, tiap-tiap hari..
ini bagi menambahkan kecekapan aku untuk mengemas bilik di hotel nanti apabila masuk ke department Housekeeping.. sekarang ok la sebab cuci bilik sendiri, nanti kena cuci bilik entah sape yang tido, jumpe apa la nanti lam bilik..hehehe

sumber

2- dengan aksi yang membuang tabiat nak mampus ni, aku memakai uniform dan 
melayan family makan seperti mintak order sume tu..memang dah macam orang buang tabiat nak mampus..hahaha..makan kat umah pun ade waiter..camno?

sumber

bayangkan tiba-tiba korang datang restoran, ade menatang ni yang jadi waiter?hahaha


3- bila jawab talipon dari sape-sape, aku akan jawab dengan formal gila ba**..
hotel tenang-tentang, hishyamuddin bercakap, boleh saya bantu anda?hahahahaha..sah gila kan..
mahu tiba-tiba orang tak kenal yang call aku, memang diorang pelik, ape ke ada hotel tentang-tentang?
buruk benor bunyinye tu...




apa-apa pun, aku akan mengharunginya dengan hati yang tabah...cewahhh..nyiahahaha..
bagi yang baik hati, boleh la doakan aku supaya kuat semangat nanti disana ya!!!!!!


13 comments:

M U Ni E R A said...

wahh,awal2 da practice ,bgus :)

mary ann ;) said...

selamat berpraktikal okay..

saya lak ada lagi satu sem sebelum praktikal..takut..heheh

Corat-coret said...

selamt yeahh... =p

K's Khairah said...

wahh..nk praktikal sudaaa..gd luck la eh ! ;)

ART said...

hadooow...sedap kea tu ore nok abih pengajian..hahahaa....gud luck my pren...

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.hotel mne weh? nk g usha neh. haha

Mimie said...

mesti dapat diskaun neh lau dok otel tempat mok ni practical.

Redbloodsnow said...

wahh..praktikal ea. hehe

Heidi Shafiq said...

slmt berpraktikal.. :)

Hanis Azla said...

semoga segalanya dpt diharungi dgn baik nnt.. all the best..

ezza alias said...

meh praktis kat bilik sy meh. tlg kemas kemas brg sy nak balik semenanjung. hehe

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

haha..goodluck!.nanti aku g hotel uitm...

Siti Mashitah Saidin said...

gud luck!~

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates