May 11, 2011

Dibuli oleh senior?



"kau meh sini jap, kau nampak tak bakul kat pintu tu? pergi cuci baju aku jap, esok aku nak pakai!!"



ewah3, ikut suka bapak tiri belah mak laki kau je kan nak suruh orang lain cuci baju kau, pandai pakai pandai la cuci kan. susah ke? atau nak sangat tunjuk hebat?cehh, tak hebat pun la, lagi menyampah ada la..haha





tapi ada jugak diantara kita yang pernah melalui pengalaman ni kan, tak kira la yang disuruh atau yang kena suruh. aku? Alhamdulillah, aku tak kena ni semua masa aku mula-mula sambung belajar di U.hehe
Senior panggil suruh mengadap diorang pun aku tak pergi, duk diam je dalam bilik..






ada diantara kawan-kawan aku yang pernah dibuli senior. mereka suruh benda yang tak logik pulak tu, dan gelak ramai-ramai dalam bilik..cehh, kelakor? antaranya tiup lampu sampai terpadam, apa ke gila? ingat lilin ape?hahaha..dan ada jugak yang kena cat walk ala-ala bapuk dengan pakaian yang direka mereka, macam pakai helmet, dipakai gincu, dan ada jugak yang kena mengimbangkan baldi kat atas kepala tu haa..adoiii..





sumber

hahaha..bagi yang baru nak masuk sambung belajar tu, jangan takut ye! sebab student sekarang ni dah makin bagus, tak de dah nak buli-buli ni, semua ok dah..senior dan junior dah tiada beza dah, semua dah jadi kawan, dapat keluar jalan sama-sama, lepak-lepak..kalau ada jugak, jangan takut, ambil itu semua sebagai pengalaman..hehee





jangan takut, diorang tak boleh nak buat lebih-lebih, sebab diorang pun terikat dengan undang-undang..
jangan pikir senior itu hebat, dan junior itu lemah, masing-masing ada kelebihan tersendiri...semua manusia la!!!!




sekian sudah entry membebel yang merapu aku buat kali ini..


chaw!!
salam




9 comments:

dila bahar said...

btl2... xde yg membuli dah... cuma yg berlagak poyo ckit ade la...

berlygerly said...

xad pengalman lg dok jauh dari fmly,,,past nie stdy,,soo fmly xad lagi disisi,,bende yg saia takot sekali,,kene buli macam toe,,huhuuu,,takotnye :( moga2 xjadi macam toe lah kan,,amin :)

Puteri Iqa Izyan said...

muahaha. tenggol ke gemia ni hah??

bdk2 redang jugop lah baik. mne ade buli2. haha

annenyss said...

bukan buli tapi berkenalan. miahaha

Farhan Zulhusmi said...

emmmm...
faktornya adalah..benda nie seperti tradisi...tapi tradisi semakin lama semakin tenggelam...
oleh itu..,.
InsyaAllah..xde masalah....amin....

Ainn Hazwany said...

awhhhh.. ni yan takut nak sambung belajar niii !;)

mangosteenager said...

1st year kat matrik nie ok lah... memang xda lah kena buli2 nie.. 2nd year aku pulak jadi senior.. Hohoho... Tp xtaw lagi masuk U nanti.. harap2 aku boleh lah hadapi.. :D

hyazz said...

ha a...cian kan...tapi now...ok dah... kalau de pon tak ler teruk cam dolu dolu...yer dak???

shams said...

hurm..
buli..
masuk masuk ostel form 1 kena buli da ngn senior laki n perempuan..
masuk u pun kena gak..
pnh gak tanya mereka nape buat camni..
mereka kata nak mengajar,,
tapi takde alternatif lain ke nak mengajar selain buli dan menyusahkan idup org lain..
tapi sekrg buli takde ag kot,,

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates