May 14, 2011

bermulanya episod hidup yang baru setelah yang lama berakhir


dulu-dulu......




bangun pagi je mesti pikir kena pergi kelas, dan macam mana cara nak ponteng kelas..nak tipu MC, nak tipu doktor sampai dapat MC..terpaksa la panggil sorang kawan, suruh tumbuk gigi ni, sampai tercabut, hah, gigi tercabut, kompom dapat MC..gila punya olang!!!



sumber


hanya menghabiskan paling kurang 2jam untuk tengok lecturer ngajar kat depan. yap, aku tengok je, tulis pun bukan boleh wat pape pun, kertas tu nanti, kompom melayang jadi jet..hahaha..punya la bongok aku ni, dah2 itu tipu je, yang sebetulnya aku khusyuk study!!kau kushyuk? aku dalam kelas bagus woo, setuju semua yang lecturer bagitahu, angguk je kejenye..sampai satu tahap, aku terlampau kuat angguk hingga terhantuk di meja..hahaha..mata merah-merah dah, orang gelak dah tak perasan, mamai...






Habis je kelas, automatik aku jadi cergas mengalahkan orang lain, dapat keluar kelas, nikmat wooo.. semantara tunggu ke kelas yang lain, lepak ngan kawan ramai-ramai, dan minum air.. borak kosong yang gerenti memang tak de pekdahnya! mengarut je tahu..






sekarang...



bangun je pagi-pagi, mesti pikir nak bangun pergi kerja (praktikal), bersiap cepat-cepat sebab takut lewat, nanti kalau supervisor bagitahu dalam report, mampus aku. buat muka seposen mata tunduk tengok ke lantai lalu kat depan supervisor, dengan harapan dia ingat aku ni budak baik..ceh, menipu je kejenye...



sumber


arghhh!!! dah tak de la kelas yang boleh duduk rilex je dan angguk-angguk..sekarang paling malas pun terpaksa gak masuk kerja, kana jugak tabahkan dan kuatkan semangat ni haaa..sambil masukkan earphone dalam telinga, dengar lagu Standing in the eyes of the world..ceh, boleh kuatkan semangat ke kalau dah kepala hotak degil?hahaha





camne gambar CS pulop yg keluar.


sekarang habis je kerja, balik rumah, mandi, makan, dan tido..dah tak de dah lepaking ramai-ramai macam dulu, semuanya dah praktikal di hotel berlainan..sekarang, hanya di kepala, nak habiskan praktikal cepat-cepat...doraemon, datang la bagi mesin masa!!! mahu lepak pulak macam dulu kala..main kayak, sampai terbalik dalam tasik!!!








argghhhh udah3!!! saja je malam ni nak wat entry panjang-panjang sebab lepas ni dah busy nak update dan sememangnya susah...so, ni la masanya nak lepaskan gian update..eh update blog pon gian gak ke? bahaya2..ada apa-ape, tinggalkan pesanan di ruangan komen aku ok..doakan aku berjaya ok sayang..haaa..bagus bucuk-bucuk ni...miahahah



chaw!!
salam


2 comments:

Freaky said...

selamat kembali berblog :D

Puteri Iqa Izyan said...

kui kui kui.
ssh jgk eyk praktikal. rase mcm keje ye2 je.
tp mmg pun kan? haha


lg best jd stdnt la hakikatnye =P

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates