Apr 9, 2011

twitter VS facebook..yang mana lagi best?


Twitter atau Facebook yang best?

sumber


aku percaya dan kompom semua dah ade akaun facebook kan? dan sekarang jugak dah ramai yang ade akaun twitter.so, kalau korang dah ade dua-dua akaun ni,  mudah la tuk korang menilai kan? kalau tak tahu menilai lagi, tak dapet den nak menolongnyo eh,,,





Facebook menggunakan konsep "add friend" kalau ko nak kawan ngan dia, ko add dia, dan ko boleh la nak kawan atau nak ngorat ngan dia..tapi twitter pulop guna konsep Follow me! lebih kurang cam blog la, ade follower dan kita follow orang..kalau bab yang ni, aku suka konsep twitter lagi, follow memollow, kite boleh follow je sape yang kita nak, kalau facebook, belom tentu lagi dia approve kan? twitter pon ade yang kena mintak kebenaran dulu, tapi jarang orang pakai..


sumber



ok, kalau dalam facebook, kita update status kita dan friends akan komen kat bawah status kite tu kan, kalau tak de orang nak komen, kosong je la kat kotak komen status tu, malu pon ade jugak tu!!!
tapi lam twitter guna konsep tweet2..kite update status, kalau orang nak komen, orang akan tweet kite, tak de kotak komen macam dalam facebook tu!!yang ni pon aku suke konsep twitter lagi, sebab di facebook aku jarang update status, bagi yang dah kawan ngan aku dia akan tahu bertapa pemalu dan sopannye aku di facebook..hahahaha..tapi di twitter, harap maaf, akan ku update je....!!!







yela, aku tahu, sume ni ade keburukan dan kelebihan dia kan.ok, facebook ade keburukan dan kelebihan dia, twiitter pon sama jugak..buruk atau busuk mane pon, dua-dua aku pakai...hahaha..i'm sorryy!!!!
yang mane suka ber'facebook' boleh la jumpe aku di akaun hishyamuddin dot com dan yang mane suke twitter boleh la jumpe atau follow aku di akaun hishyamuddin..ce korang citer ape yang korang tak puas hati dengan kedua-dua akaun ni? ce citer ce citer, teman nak beransur dulu ye..entry ni pengalaman pertama aku yang agak-agak manis la dalam twitter...



chaw!!
salam



21 comments:

idAti mALek said...

hahaha..jarang2 gune twitter wlupun ade.

hassudi morshidi said...

kalau nak di bandingkan FB n TWITTER saya rasa sama jer...

senyumm....

►AdamXis◄ said...

Facebook tempat chat2 dan tgk2 gambar main game...dan twitter pulak tmpt menyebarkan sesuatu news dengan cepat...lagipun twitter jenis terbuka sikit...tuu yg promote cepat twitter...

.:padie_eyla:. said...

haha. ade twitter. tapi tak reti gune.!!!!

Freaky said...

aku x suke la twitter din. fb gak best

Mish Apple said...

fb best!! twitter asyik2 telor warne warni!

ainraus said...

i love twitter more than FB! :)

Cik Anita said...

suka twitter!

tapi.

Lagi best Fb~ :)

Nas Adila said...

blogg !
ahaha..
*tak menjawab soalan

K's Khairah said...

pehbook ! :P

Mimie said...

sy prefer twitter.follow me mok.nanti sy follow ang.

boy said...

2/2 best ,, tp fb best cikit hehe

annenyss said...

dua2 sama je.hoh

Khuzrin Kamarudin said...

aku nak buat twitter.. tapi mmber aku semua takde.. so.. takyah ar kot... hahhaa..

|| a - j . E . E || said...

takde pon akaun twitter.. tak larat nak layan banyak2. hihi

Suhami Ahmad said...

atok ado twitter tapi jarang tweet sambil makan twistis....atok lebih kepada pesbuk

Izzuddin Fauzi said...

Facebook!!!!

Jangan lupa shout skali bila datang!

Rahmad said...

lebih kepada facebook drpd twitter..

Solihin Zubir said...

ehh.. aku dh follow ko punya twitter kan? hehehe..

yuki_chan said...

twitter or FB???
fb kowt...hahahaha.
sebab twitter akaun ada..tp tak bukak pon..
haha..

Redbloodsnow said...

aku more prefer FACEBOOK!!! bg aku FB more user friendly..hehe :P

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates