Apr 8, 2011

jangan jadi kacang lupakan kulit!!..baru setahun duk key ell da tak pandai cakap kampung!!!

baru  je duk key ell (KL) setahun, dah tak pandai cakap bahasa kampung sendiri!!!
orang cam ni biasanya akan dijumpai dipukul kat tepi jalan mane-mane ni...sumpah tak leh terima!
bukan aku sorang je kan yang tak suke, tapi ramai lagi yang tak suke bila ade yang poyo camni..antaranya..

sumber

ade aku terbaca status facebook dari nurulbadiah lai yang  marah bila ade orang yang bajet cakap key ell bila balik kampung...jap2, nak tunjuk kat korang ye...


klik untuk gemokkan gambar

aku setuju 100% la!!!aku pon memang tak suke la bila ade kawan yang keje or study kat KL, balik kampung dah cakap key elll ngan budak sama kampung..cehh!!!bajet gila kot,keras sangat ke lidah kau tu, duk key ell baru berapa tahun dah tak boleh cakap bahasa kampung sendiri dah..meh aku asah lidah kau bagi nipis ok?






weiii..meh aku bagitahu kat kau elok-elok!!! kau tahu tak, orang yang memang asal kat key ell sane tu pon nak belajar bahase kita tau? bila jumpe kita, ok je boleh cakap bahase kampung kita ni, padahal dia baru belajar..hek eleh, kau yang baru je duk sane, nak tunjuk poyo pulak bila balik ke kampung..meh sini meh aku  sepak!!!bio sedar sikit...






dah la, malas da aku nak pedulikan kau..hahahaha...tu ikut  perangai masing-masing ok!!!aku cuma nak gitau ape yang aku tak suke je, dan aku sokong status dari sys Nurulbadiah Lai.. dan terima kasih wahai encik nuffnang sebab akhirnya dengar rintihan hatiku!!!!!



chaw!!
salam


16 comments:

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku xreti lah cakak keyl ning..aku reti cakak ganung jer..haha

Amirah Adnan said...

kawe pun x reti kecek key ell..kawe brehi kecek kelate..wink wink!

Nurulbadiah Lai said...

hahaha..betol doh tu..
klu duk kl..cakat ah sapa pengsan pong nge org kl..tp gok balik kg..cakat nge org kg..xkan nk baham ikut kl gok//ke rane??


thanks ade mention nama kite hehe

zures said...

Aduh..pedah sungguh tu. Opih ambo ni kat shah alam tp semo kecek kelate sebak majoriti ore kelate...nok wat guano...

Fadzli Amir said...

Aku kalu balik kampung...ko cakap kl aku cakap kl..kalu cakap kedah aku cakap kedah..kalu cakap perak aku cakap perak..kalu cakap kelantan aku cakap kelantan....maklumlah versetail..hehehehe....tapi kalau cakap serawak ke sabah ke, memang tak boleh la...hehehe

Mimie said...

masuk kandang ayam berkokok,masuk kandang rimau mengembek.tula perumpaan yg sewajarnya.biar kena makan dek rimau.haha.ada kaitan x?

eqbalzack said...

abg eq dok KL biasa je...takdfe apa nak di banggakan...hehe

HoPKS said...

i suke makan budu. asal kelantan, tapi i suka bercakap di luar, tapi oram rahak nak paham i, bakpa susah sangat? I dah lama tak kelik kelantam.

faralovexx said...

hahah,,nice entry..tp sye rase xde masalah pown laa kalau dyorg nk ckp kl ngn kwan2 dyorg...mybe nk tunjuk ape yg dyorg gain spnjg duk kt negeri org...hehe..biase laa tu..sebenonyer saye pon org ganu gop..hehe..jgn mrh,,saya bg pndapat jer

areteacar said...

hahahaha.. emonya entri nie. haha..
cik tikah org kl pun kalau balik kg ckp je kl sbb dh mmng tuh loghat slalu guna tpi best kot bljr loghat kelantan, ganu. syok2!! i'm proud to be KLian. hihi...

|CIK TIKAH|

Solihin Zubir said...

aku dok seremban n KL ritu maintain ckp kedah rilek je.. bangga lg ada la.. haha..

faraa halim said...

haha aku pn menyampah,
aku bangga jdi orang perak, hehe

Ayuni said...

hm, just be yourself...

Miss Dill said...

saye keje kat KL. tapi cakap campo2 loghat negri sendiri. haha!

Miss Dill^^

annenyss said...

biaq pi la depa nak kata apa ~

Zaza said...

nurulbadiah tu org ganu ka..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates