Mar 7, 2011

terhalangnya hasrat seorang anak

kejadian ni berlaku di negara kita, iaitu Malaysia...hasrat seorang anak yang ingin memakai tudung seperti kawan-kawannya yang lain...dia sebelom ini yang tidak bertudung ( free hair ) tiba-tiba mahu memakai tudung dan dihalang oleh ibu bapa nya sendiri..


sumber
ikuti dialognya dengan bapanya...

anak : ayah, saya nak sangat pakai tudung, saya tengok zira, tijah, semah semua dah pakai tudung.
bapa : hah? ( terdiam ketika dia sedang enak membaca akhbar tentang kekalahan MU semalam)
anak : kenapa ni ayah? tak boleh ke? selame ni pon saya asyik duk bukak je rambut saya ni, ustazah pernah cakap, kalau tak pakai tudung, berdose sebab tunjuk aurat kat orang lain yang bukan muhrim..jadi, lau saya nak pakai pon, sekurang-kurangnye saya nak berubah menjadi lebih baik, saye dah besar la ayah, saya pon nak jadi macam orang lain, tutup aurat, lagipon lau pakai tudung, nampak bersih je..ayah tak nak ke tengok anak ayah jadi lebih baik?
bapa : kenapa adik nak ikut sangat kawan-kawan adik yang lain tu? tak yah la nak ikut sangat kawan adik tu, dia bukannye sama ngan kita..
anak : alaaaaa ayah, kenape ayah tak nak tengok sangat saye berubah? saye dah bace buku, tak tutup aurat memang dose laaa...
bapa : sayanggggg, ayah hantar adik ke sekolah untuk adik jadi cerdik la, untuk adik boleh pikir  yang mane baik dan yang mane buruk.kalau ayah cakap jangan, adik tak nak dengar, lau ayah lempang, adik dah besar kan?
anak : tapiiiii...
bapa : tak de tapi-tapi lagi, adik tanye mak, mak pon tak bagi. adik ni memang nak bagi ayah marah kan? sedar lah adik tu LELAKI, kenapa nak ikut sangat kawan adik yang perempuan? nak jadi ape? bapuk? dah-dah, masuk bilik cepat, tak yah nak wat lawak memalam ni....



jeng jeng jengggggg...hahahaha...ni mesti anak dia kat sekolah suke kawan ngan pompuan ni, siap boleh terikut dengan pemakaian pompuan...jage lah sebelom dia jadi bapuk atau mak nyah...mak tak suke nyahhh...hahhaha


korang cakap aku bapuk? sorry, mak tak main la jadik bapuk-bapuk ni..geli tau nyah..hahahaha




dah-dah, aku saje je wat entry ni..kawan aku yang bukak cerita pasal ni tadi, aku terus update blog..saje je sebab kitorang tengah frust sebab test yang patut wat tadi tibe-tibe batal sebab lecturer lupe nak bawak kertas soklan...


chaw!!
salam


10 comments:

iqbalhakimi said...

haha..kes bahaya ni..

bluuuueeeeeebeerryyyy...my feverrret ...usop2..

K's Khairah said...

eh2..ad gambo abg usOp laa..hek2..

cehh..pnye la gigih stdy smlm kann..last2 xde test..hahah

annenyss said...

bahayo2..

ekin razali said...

nampok benor menipunye citer nih !
HAHAHAHA

Ayuni said...

hikhik...camne tu...

shams said...

da semangt da nak sit exam..
tapi tba2 batal..
mg mental...

h A n Y S said...

lecturer lupa nak bwk ketas soklan??
erkk~

cacing said...

hahhaha... kalo cacing dah kena tampar selaju kelajuan cahaya dah.. heheheh

Jannah Miho said...

ceh..tertipu aku sebenar..haha

RaNiA said...

ishhh..baru je nak hangin satu badan...hahahha...tertipu makkkkk...

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates