Mar 1, 2011

pizza maggi..sedap sehingga menjilat ibu jari..

time kelas tak de ni, perut start la nak wat hal, meragam, merayu-rayu minta makanan, minta yang mahal-mahal, mc'donald la, kfc la...ish, memang tak boleh jadi, duit semakin kekeringan, bagi yang save bajet dah la ok encik perut...


pergi je ke dapur, tengok ape yang ade, yang boleh jadikan sumber-sumber makanan...
mata  aku dapat tengok sebungkus maggi dan telur...


heh3, kepala otak aku dah tak nak makan maggi yang biasa dibuat, dah bosan la, asyik makan yang tu je, tiba-tiba dalam kepala otak gila aku ni nak makan pizza maggi..ehem, best jugak tu...hanya memerlukan sebungkus maggi dan sebijik telur ayam...



setelah merebus maggi tersebut, aku pecahkan telor ke dalam mangkuk dan masukkan maggi tadi berserta serbuk maggi tersebut..kacau sehingga sebati, dan goreng seperti nak goreng telor biasa...dannnnn..siap...


sumber

ok, ni gambar dari google, handphone aku masih dibaiki, so, tak de gambar dari aku..korang pon dah tahu kan camne rupenyo...kat  atas tu lah ruponyo ok...



aku tahu korang dah tahu cara nak buat yang ni kan? kalau terase nak makan jugak, buat sendiri ok, aku nak  pujuk perut aku dulu...



hari ni aku tade kelas, so boleh la melepak je..hahaha..aku nak berjiwang hari ni sebab aku dah jatuh cinta..

chaw!!
salam


12 comments:

Freaky said...

rasa macam megi kari ke din ?

K's Khairah said...

erkkk..wahh..resepi bru ! xpenah lg dpt rsepi sesOnang ini..terbaekk ah..haha

~~NuR=CaHaYa~~ said...

heheheh,,pic mcm cantik jerk, tp incik syam wat 2 betul ke sedap..?? ngeeeheheheee...!!!~~~

aNnE said...

buatkan..huahuahau

WanFadhilah said...

boleh bukak kedai gini gak, ganti pizza hut. hahaha

Anonymous said...

saya pun dah pernah buat. sedapp..tmbah bwg hiris skit..

~seri~

Ayuni said...

sedap, slalu buat...

Mimie said...

Mok ni buat agaknyer xserupa image yg di google.:p

Anonymous said...

kalau rajin tumis bawang merah yang dihiris nipis, masuk skali sayur sayuran cth carrot,dah empuk baru masukkan maggi campur telur tadi.

Mr. TN_SkY said...

hahaha...rse2 ye maggi dah jadi makan harian di hujung bulan dah nie =_=

Sekali Lagi Nak Susahkan Orang

garfield88_aini said...

kawan2 sy panggil murtabak maggi... huhuhu... sama je...lebih kurang la tu kan...

myravea said...

phew..nyum3..sedap ni sedap! :D hehe

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates