Mar 10, 2011

heboh kolej di universiti dah macam kolej tentera..

sekarang dah heboh pasal kolej di salah sebuah unversiti di Malaysia dah jadi macam kolej tentera.dasyat..
kenape aku cakap dasyat?sebabnye....kolej tersebut telah mengadakan pemeriksaan bilik besar-besaran dan ade yang tak patut diperikse yang diperiksa...


1- menggeledah 'loker' student
2- merampas handphone student dan memeriksa sms dalam tu, kalau ade msj dari pakwe/ makwe dan ade unsur-unsur cinta ( I LOVE U ), akan disaman.
3 - laptop atau hanphone yang menyimpan gambar makwe / pakwe akan disaman.
4- movie yang ade unsur-unsur 18tahun, akan disaman..sekarang kalau movie mat salleh memang dah ade, so, kena delete semuanya..
5- mempunyai software yang boleh tahu kalau ade student delete ape-ape lam laptop..yang ni aku tak tahu kebenarannye, sebab tak pernah dengar lagi pasal software ni..


ini saje yang aku tahu buat mase ini, dan ramai student yang kena saman..ade yang disaman sehingga RM400 kerana terlewat membayar dan mendaftar barangan elektrik....

sumber


hairan, dimane privasi pelajar sekarang ni..kalau dah mesej lam handphone dan gambar lam laptop pon diperiksa, memang dah tiada privasi..bayangkan, student universiti yang dah memang dan ade yang berumur tak boleh menyimpan gambar atau mesej dari pasangan.....




adakah ini akan menyebabkan masalah pelajar akan bertambah atau berkurang?
renung-renungkan......






9 comments:

cik pooh said...

kolej tentera???cm asrama sekolah pn ade gk...
kaco owg nk stady jerk...
hehe:)

Freaky said...

pihak pentadbir nak tunjuk hebat sume tu din.

namaku rahmat said...

kolej tentera ade spotcheck gak ker? x de la sampai check sms orang..

annenyss said...

LOLsssssss tak boleh contact partner ? baru betul rules tak boleh cintan time belaja..hahahaha

bunga said...

:)

shams said...

mana barisan mpp?
kalu dak2 universiti ni bawah 18 thun ke leh la nak buat cam sbp..
ni da dewasa ikut umur menurut akta dewasa k...
hmm mane mpp?nape tak pertahankan hak student?
ke mpp dalang yang aproach pentadbir buat camtu?

Jannah Miho said...

dasyat dan sadis tol. nasib baik u aku tak wat cenggitu.

K's Khairah said...

erkkk..cam haramm..tanak msuk u ah cmni..duk kt skolah lg bgOs..ckgu2 pn xbusybOdy smpai cmtuh skali..ngeng

RaNiA said...

dasat2...sampai gitu skali..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates