Mar 12, 2011

bila internet lembap, broadband dah cukup limit.

hari ni aku nak chatting lam facebook, on twitter, update blog, dan blogwalking laaaa...
arghhhhhhh...asal lembap semacam je ni internet, ni mesti dah cukup limit broadband ni..benci la,
baru je tengah ade mood..cilake punye broadband!!!!!!




korang pernah bengang kan ngan kelajuan internet ni? baru je semangat nak bw bagai, tapi internet pulak wat hal, memang sakit hati la kan..dan masa itu lah, broadband yang tak bersalah terbang ke dinding..aku tak pernah wat camtu, aku baik, kalau korang aku tak tahu laaa..





bila internet slow macam kura-kura yang dah veteran ni, ape yang korang buat tuk cover balik mood korang ni supaye tak marah-marah lagi?adakah....




1- pergi ke tempat yang ade wi-fi, duk kat tepi longkang tuk amik internet dia, sebab nak makan dan  minum duit pon dah kering..tak pon, masuk je starbuck, mintak air masak je.haha. tu pon kalau muke tu jenis tebal lah...
2- pergi pinjam sim card mak atau sape-sape dan buat broadband daily, sebab sim kad sendiri dah lama tak top-up..kesian, asyik duk paw kredit mak je..
3- buat muka kesian kat tepi rumah jiran, dan mintak password streamyx dia, kemungkinan dapat password atau dapat makan penyepak dia..
4- terus tidur dan mimpi yang korang tengah online, dan tiba-tiba berbunyi " saya singgah sini", "salam kunjungan", "balas kunjungan anda" daripada mulut korang..cehh, ngigau blogwalking rupenye.
5- korang akan amik broadband korang dan terus cakap " kite bakor je broadband ni"!!!!


sumber

sekarang ni internet dah jadi sesuatu yang penting tuk kita guna kan? ada ke antara korang yang tak de internet, akan demam? ituuu daaaa lebihhh aku bakor kan, baru tahu..



aku nak beli "berukbeng" yang berbentuk camni..kalo ado, gitaw aku ok..nanti aku bagi korang upah, aku bawak korang gi jumpe hantu kak limah...

sumber

dah ah, aku nak pergi duduk kat tepi mana-mana kedai yang ade wi-fi lak ni.nak jimatkan limit berukbeng ni..what the fish??


chaw!
salam..


6 comments:

amiramukri said...

sabarsabar :)

annenyss said...

takde berukben...try la pakai unifi..haha

Hafriz Mohamad said...

mcm mslh same jer ni..
aku pn probe gak ng fb..tp, blogging ok jer.. x laju, x lmbt.. suam2 kuku...hihi~

maisarah sarah said...

hahaha sama...selalu mengalaminya...tapi xde wat pape tindakan melainkan just tggu je la.aslkan leh on9 sudah...xkisah ar lmbat pown.hahaha

Jannah Miho said...

kite bako jee..kite bakoooo..hahaha

azi nur said...

b,band celcom kan kadg2 blum cukup sebulan die dah limitkan dulu seminggu! tensenn gueh! ilang sabauuuuuu ngrrr

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates