Feb 2, 2011

cara tukar domain ke dot tk.. (www.yourname.tk)...

haaa..bagi sape-sape yang mahu domain blog korang  ke dot tk, meh aku ajarkan ok..
korang jangan risau dan khuatir, kerana tukar domain ni adalah free sahaja...


ok, sebelom aku tukar domain ni ke dot com, aku sempat tukar ke dot tk.
aku saje je test, sebab free, dan lagi satu, domain blogspot korang pon masih wujud,
kire 2 dalam 1 la ni..hehe



ok, caranye amat mudah dan senang lagi kacang,
anda haruslah masuk ke web INI..
dan akan keluar lah web seperti ini :



caranye amat mudah, hanye ikut sahaja ape yang dikehendaki di situ,
dan domain korang yang dot tk akan siap dan ade,..

selamat mencuba!!!!









jika berminat iklan di atas sila klik,
dan jika ingin daftar sama ke blog korang, boleh ke entry INI


chaw!!
salam


13 comments:

eqbalzack said...

good info syam!

Hishyamuddin said...

@eqbalzack

thanks bro!!hehe

Puteri Iqa Izyan said...

hoho.. patot r aku tgk aizul marcello tuh ade .tk

thanks for the info :D

Mejuez said...

tapi...........kenapa domain ko tak da www.hishyamuddin.tk ...? ehehehe

azzey said...

sorry nak tanya ye....saya ni x tau sgt....apa kelebihan nya ye klu kita tukar kpd yg ni...?

Ayuni said...

btul ke free?

Hishyamuddin said...

@Puteri Iqa Izyan

itu la sbbnye..heheh

Hishyamuddin said...

@Mejuez

dlu ade, tpi skrng da gune yg dot com..hehe

Hishyamuddin said...

@azzey

hemm..same je..nk lbih nmpk sdp je..hehehe

Hishyamuddin said...

@Ayuni

a'ah, da pnh buat dulu

Mimie said...

lau tukar semua sekali domain still lain ker mok?i mean lau u tukar www.hisyamu... tu kepada www.sigemoksyam.com.lain tak mok?t lau org klik link blog before tkr ni dia jd lain eyh?

Ain Atika Zailani said...

hehe dari dl x faham apa beza domain ni...bongok betul i ni.=p

aNnE said...

stil tak nak tuka domen..haha

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates