Feb 26, 2011

tenangnya kampung...aku kampung boy..suka kehidupan kampung...

bestnye dapat duk kat kampung, rilex je rasa nye..
tak de nak serabut kepala lagi pikir kije-keje yang bersepah.


tenang babe bile duk kat kampung ni..hahaha..
aku tahu bagi mereka yang dah lame tak balik kampung tuh, rasa cam panas je baca entry aku ni..jap ok..


sumber

best kan tengok rumah kampung?hehe
ok, ni bukannye gambar rumah aku, ni hanya lah gambar yang dipinjam dari kampung boy...



ok, kenape ye duk kat kampung ni best?nak tahu..?
antare sebab-sebabnye...jeng jeng jengggggg.....



1- dapat jumpe keluarga di kampung halaman
2- boleh makan masakan ibu, asyik makan maggi je, sakali sekala kena jugak makan masakan ibu.
3- dapat bertemu dengan bantal busuk di rumah, kompom tido lena punye ahh...
4- boleh kosongkan pikiran, tak yah nak pikir pasal assignmnent bagai buat  sementare waktu.
5- boleh jimatkan duit belanja (bagi student)..hehe
6- dapat bermanje dengan kucing-kucing kat rumah yang kurang kasih sayang.
7- dapat pakai semula baju-baju yang lame dan pada zaman kecik-kecik dulu..hahaha
8- dapat jumpe kawan-kawan yang ade kat kampung



seronok bukan kalau boleh bercuti ni...memang tak lepas peluang, dan terus balik ke kampung halaman..
kepade yang tak dapat nak balik lagi, jangan marah yeee, jangan stress bile study tu, ni  haaa aku bagi tips untuk menghappykan diri untuk sambung belajar....


sumber

korang nak menajamkan lagi english tak?jom ke blog Ayuni...blog dia bagus sangat, buat entry lam english..aku tak berani wei wat lam english, terabur lagi..."itu pentingnye english education"...hehehe


chaw!!!
salam


15 comments:

nadia said...

kurang asam cite pasal kampung..aku balik bulan 5 nanti..lamaaaaaaaa lagi weh..
sobsobsob -.-"

little cart00n said...

kalau duduk kampung, dapat selalu makan buah..sebab kampung ada dusun buah!
heeeee

WanN said...

nk balik kampung jugak!

naem glizzy said...

ade orang xsuke kampung kan? but as for me, kampung is d best place.. saya bangga dilahirkan di kampung! hahahaha...

Ayuni said...

hikhik, I love village life!

Mizz Karen said...

Aku sayangkan kampung ku

Freaky said...

kampung memang best din..aman jah

shamsiah shamsuddin said...

adeh!!!
omsik sudah!!!!!!!

aNnE said...

wehehe kucen kurang kasih sayang . hahaha

mien eaststar said...

makan pizza maggie kt kg best jgak kn....hehehe

http://mieneaststar.blogspot.com/2011/02/dap-ermmmdap-erm.html

Wan Gerrard said...

kampung udara nyaman, dan xde jem..huhu

♥misz nana♥ said...

suka duk kampung :)

Sham said...

salam kenal...

dulu suka balik kampung sebab dapat mandi sungai...sekarang sungai dah serupa hampeh...!

eh i folow u la...

ahsfantasy24 said...

dtg cni..
tbe2 ase nk blik kg tu bgelodak..
huhuhuhu i love kampung!

Terbaru:
Bila Cinta Diibaratkan Sebiji Limau
Yang Aku Mahu, Hanya Kamu

Solihin Zubir said...

rindu plak zaman dok kampung tepi sungai dlu.. huhu..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates