Feb 25, 2011

kenapa anda buat blog?

sumber


Berita jam entah pukul berapa di tentang-tentang..


setelah diselidik dan kami pasang spy, kami mendapati sekarang makin ramai blogger yang tumbuh segar untuk menjadi blogger..tapi mereka mempunyai berlainan motif dan agenda...kami telah menemu ramah blogger untuk mengetahui sebab ini, dan kami dapat mengetahui antara sebabnya...

temui wartawan kami di tempat kejadian, ye, encik kapal karam, sila teruskan temubual..

sumber


" seperti air di dalam tempayan ( angguk kepala), dicuah habis ditakung nyamuk ( angguk kepala) sila dengar temuramah mereka"(angguk kepala)



 " saye buat blog ni sebab saya suke bace blog, so saya pon buat la jugak untuk saya bace blog saya sendiri"


 " aku buat blog sebab nak cari ramai kenalan la, aku ni suke berkawan, so tak salah untuk aku kongsi info dan cerita sambil aku jumpa kenalan baru"( baca dalam nada nasir bilal khan)


 " pok cik ni wat blog lamo doh. pok cik wat sebab nyo mok cik mu nih hok suruh pok cik wat, pok cik pon wat ah 1"


" duit duit duit, nana nanana...yeah...wei, guwa buat blog, sebab duit la, tak de duit sekarang, boleh mati, orang masuk blog guwa..guwa dapat duit, senang kan babe?pendapatan sampingan la katakan.."


" ehem, ko tanye aku? ko tak kenal aku ke? aku dah banyak kali masuk magazine..aku buat blog untuk aku jadik fofular, cam artis, gi sane orang kenal, sini orang kenal.."


" owh, saya buat blog sebab nak kongsi info dan cerita, dan saya juga suka follow blog lain sebab semakin ramai yang saya follow, semakin banyak info yang saya dapat"



" ini lah fanomena dunia blog sekarang, semakin ramai yang jadi blogger ( angguk kepala ), ini adalah isyarat yang bagus, (angguk kepala) kerana semakin ramai blogger, semakin banyak kita dapat dan boleh kongsi ilmu dan cerita (angguk kepala)...."


..sekian berita tentang-tentang buat hari ini..majulah blog untuk negara...


sumber


KATA-KATA  ALUAN PENULIS

rilex luuuuu, aku wat entry ni tak de kaitan ngan sape-sape ok? ni rekaan dan idea yang datang dari kepala tanpa ade niat nak samakan dengan sape-sape...ok, bagi aku lah, kita buat blog ni untuk kongsi pelbagai cerita dan info, so, kita follow blogger lain, bukan sekadar follow, tapi kita kena jugak masuk ke blog nye, bace entry nye, mana la tahu kan kot-kot boleh jadikan pengajaran buat kita...


tak kire ape sekali poon niat kite buat blog ni, tapi perlu ingat satu saje, jangan buat entry yang boleh menyebabkan pergaduhan, seperti fitnah atau pape sekalipon...

ingat, jika niat mahu jadikan blog kita yang diminati ramai, itulah yang kita dapat..
jika mahu jadikan sekadar untuk menjana pendapatan sampingan, itu juga yang kita dapat..
dan jika mahu jadi blogger terhebat, itu yang kita dapat...yang penting, jangan kita bermusuh-musuhan,
lebih baik kita bantu antara satu sama kita untuk sama-sama naik...


sumber

kucing pon boleh bekerjasama, kita? lagi lah boleh kan..:-)

bereh,
chaw!!
salam


15 comments:

aNnE said...

panjangnya haha..
yo maju blog tanpa copycat ~

amiramukri said...

HAHA . bagus entri ni , kasi semangat ! semua blogger harus bekerjasama dan tak perlu bermusuhan :)

WAHIDA ALIAS said...

saye buat belog utk mengarot.sekian.

eikieyn said...

kin buat blog saje suke2. bile bosan at least ade mende nak buat. ;)

Ayuni said...

utk improve english...

Solihin Zubir said...

yeahhh.. manfaatkan blog utk kebaikan.. :D

.:padie_eyla:. said...

haha. macam2 agenda blog. gua kalo geram, lepas kaat blog sudeyhh. ;)

nama.aku.lynn said...

majulah blog untuk blogger..~_~

d_tieah said...

Kadang2 aku rasa cam nak jadi blogger sepenuh masa jek..
Serius..

Entry Terbaru: Lisa Surihani Dan Liyana Jasmay Jadi Wartawan Pulak

Freaky said...

setuju dengan pendapat demo.. kawe wat blog suko2 jah... tempat luah perasaan :D

Ayuu said...

sokong jugaa. :)
masscomer mcm saya kena ada journal sendiri. em, itu yg cuba diterjemah, maju dunia belog, tanpa pencemaran :)

.:|kamaryeah|:. said...

sokong 100%~
sape nk tolong blogger klo bukan blogger sendirik kan??

Mr iz said...

ye setuju sesangat....tolong menolong amalan yang mulia....hehe he

cik nurussalwa said...

nice~ btl2 bantu utk sama2 naek.. cm kucing2 tu.. comel je. huhu

aienzunnur said...

kite xde blog..xde.xde.xde..=p

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates