Jan 29, 2011

si gadis ingin bercinta, dan si teruna mula bersuara.

peristiwa ini terjadi di salah sebuah kedai mamak di Besut, Terengganu..

Heliza : eh lisa, lame kot kite tak lepak same-same, yelakan, kau bizi ngn kje kau je memanjang.
Lisa    : eleh, cakap je kau pon same, jangan nak ngate aku je ok..eh,kau sekarang dengan sape?
Heliza : hehe..aku sekarang ni solo la, si hisyam tu dah tinggalkan aku, kau pulak?
Lisa    : aku mane la ade yang berkenan, dari sekolah lagi tak de yang nak kat aku ni, yela aku tak la selawa                           kau kan..kalau kau ade kenal mamat yang gagah dan handsome, piwwit la tuk aku ok,,
Heliza : tak de keje aku nak bagi kat kau, bek aku amik tuk aku dulu..hahahha



sedang mereka asyik dengan cerita mereka, tiba-tiba datang seorang jejaka yang berbadan amat gagah dan duduk di meja membelakangi mereka..


Lisa : pergh, mamat kat meja belakang kite tu nampak cam handsome je, body selalu pergi gym ni.
Heliza : a'ah la lisa, camne la agaknye muka dia, tengok belakang pon da leh jatuh hati ni, aku dah jatuh cinta...
Lisa : eh, kau jangan nak berangan ok, aku nampak dulu, aku akan tegor dia jap lagi..kau pergi ngorat mamak tu..



Heliza : ek, sedap je kan kau bagi aku mamak tu, mamat ni kau nak wat pakwe la..ok, kau tegor la dia tu,
suruh dia belanje kite sekali.
Lisa : ok....ehem-ehem, hye bang, sorang je ke? tengok la orang kat belakang ni bang..hehehe


sedang enak mamak tadi menikmati roti canai, dia terdengar teguran dari lisa..dan dia pon terus melihat lisa.



Mamat : ye, ade ape nyah panggil mak ni? nama mak keti, paggil je kate. sorry la, tadi mak tak perasan yang u panggil mak, yela kan, mak kan tak biasa orang panggil abang ni..eiiyuwww...
Lisa : ehem, sorry, saya panggil mamak buat roti canai tu..


Heliza tak tertahan lagi, dan terus pergi ke tandas dan gelak habis habisan kat sane...Lisa pulak dah hilang selera nak makan, dan terus balik ke rumah..


agak-agak korang la, benda ni pernah ke terjadi di alam realiti?hehehehe
cerita ini hanyalah rekaan otak aku sahaja...
google image pilihan hati ku..



Chaw!!
Salam


15 comments:

iqbalhakimi said...

haha...lisa patut datang cari aku =P

setakat ni tak pernah lagi la..hehe

Hishyamuddin said...

@iqbalhakimi

hehhee..lisa jap ag call mu..tgu jah..haha

blog-tips-kurus said...

eeeee... atok pon pake muke awek bwh sekali tu. femes betol beliau itu;)

Hishyamuddin said...

@blog-tips-kurus

beliau mmg femes..hehehe..model tuuuu..

aNnE said...

mamak...mak...nyah..eii yuckssss~

Hishyamuddin said...

@aNnE

hahaha..bkenan ke?keh3

Ayuni said...

hikhik, mcm pnh jadi je....

Cik TeN10 said...

hahaha .. mula2 berebut sgt .. adehh

siti aida said...

hahahaha lawak la... =))

Adzriel AB said...

buat release boring2. tersenyum aku! nice story!

Hishyamuddin said...

@Ayuni

hehe...cume khyln je ni

Hishyamuddin said...

@Cik TeN10

xnmpk muke katakn..hehehe

Hishyamuddin said...

@siti aida

thanks..hehe

Hishyamuddin said...

@Adzriel AB

hehehe..senyum sokmo ok

amira afiqah bt mohd yusof said...

haha. layan la cite ni.,wahaha

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates