Jan 31, 2011

mengenai krisis di Mesir

aku ade bace sedikit berita yang memang tak enak untuk kite semua dengar,
berita dari huru-hara di Mesir pada ketika ini..







ini realiti keadaan student Malaysia di Mesir sekarang (INI ADALAH MESEJ DARI SEORANG STUDENT YANG BERJAYA ONLINE DISANA)
-mereka totally lost contact seems internet & mobile network da kne block
-balai polis dibom,penjara telah dipecahkan n ramai banduan berkeliaran.
-ade rumah student y kne rompak
-mereka kekurangan makanan
(they are totally in unsafe condition)

*ya Allah selamatkan lah mereka buat masa ni
*goverment,tolong bwk balik students malaysia..Turkey, US, India are sending planes to evacuate their citizens in Egypt.Malaysia????




Sumber : link




sesiapa yang ingin tahu perkembangan mengenai krisi di Mesir, boleh la mengikuti perkembangan di http://krisismesirnasibrakyatkita.blogspot.com/



PENTING : Untuk mendapat maklumat lanjut tnt keadaan di Egypt, ibubapa dan pelajar boleh juga menghubungi Wisma Putra di Malaysia 03-88892746 atau 03-88874570. Untuk menghubungi Bilik Gerakan Kedutaan Malaysia di Mesir, boleh hubungi nombor berikut: +20237610013 atau +20237610164 Ext 116. GMN akan bekerjasama dengan Wisma Putra untuk menyelaras gerakan di Mansoura dan Alexandria menggunakan staf GMN.


sumber : link


1. semua fligh ke luar mesir telah dibatalkan
2. semua flight masuk ke mesir tidak dapat dipastikan
3. harga ticket melambung sehingga 7 kali ganda
4. huru hara kat airport, dibanjiri manusia
5. dalam masa 24 jam, sekirang tidak ada perubahan terhadap jadual penerbangan, pelajar malaysia yg berada di airport akan bergerak pulang ke negeri masing2..


sumber : link


marilah sama-sama kita doakan keselamatan saudara-saudara kita di sana..
insyaALLAH mereka selamat..

salam


9 comments:

aNnE said...

selamat selamat~

K's Khairah said...

Allah sentiasa bersama dgn kita..insyaAllah Dia akan lindungi mereka di sana..Aminn

Ayuni said...

btul, naper Malaysia x bertindak?

dyba gula-gula said...

ya allah...selamatkan mereka... :(

sarah mohamad said...

nampak nye memang teruk keadaan dekat egypt sekarang . mudah mudahan rakyat malaysia semua terselamat dari apa2 bencana .

Solihin Zubir said...

mudah-mudahan tiada apa yg buruk berlaku..
insyaAllah...

adwafarahin said...

harap2 dorang sume selamat

bun said...

mlysia xbuat apa2,melampau btol
hpe dowg slmt -amin-

Shuhada Shuki said...

semoga semuanya selamat..amin..

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates