Jan 27, 2011

kau hebat la.dan kau memang hebat..cayalah sama kau..

wow, aku ade jumpe seorang yang hebat lah dan dia memang hebat.jap, sebelom aku cerita mengenai dia, aku nak tunjuk dulu  riaksi kawan-kawan aku pasal dia ni..











dengan gambar ni, jelas terpancar di wajah mereka yang mereka amat berbangga dengan insan ini, dan mereka juga rase amat malu dengan insan ini  -sumber: perbualan talipon.


tidak ku sangke, ketika hati aku berbunga-bunga tuk blogwalking, tiba-tiba bunga tersebut berguguran jatuh ke tanah..ceh, wat ayat sastera konon aku ni..ok, secara jujurnye, aku amat sedih dan marah kepada seorang blogger ini, dan aku tak akan bagitahu siapakah gerangannya itu sebab tak nak jatuhkan orang lain.


2minggu lepas, aku ade la pergi bace-bace entry ke blog seseorang ni, dengan niat juga nak BW, tapi aku tengok entry dia, sebijik dan memang sama sangat-sangat dengan entry milik aku, dan aku boleh la nak maafkan dia, yelakan mungkin dia hanye nak sampaikan maklumat tu kan, aku wat tak kisah je, walaupun tak bagi kredit, tak pe, aku follow je dia..



tapi, baru-baru ni, aku jalan lagi ke blog dia, perghh, tiba-tiba darah aku naik balik la, rasa nak pitam je sebab tekanan darah tinggi, nasib baik tak meletup je badan aku ni, kali ke-2 dia copy aku punye entry. wei, pe kes wei, aku bukan tak bagi kau copy, nak copy gitaw la aku dulu, aku amik gambar lam google image pon aku bagi kredit..



jika insan tersebut ade terbace entry aku yang ni, harap beliau  faham-faham je ok? dan jangan pulak beliau copy entry aku yang ni tuk letak lam blog beliau.aku mintak maaf jika entry aku kali ini amat kasar ok...


oh hatiku hancur buat kali ke 2 setelah kali pertama.
ok, penghargaan buat google image
chaw!
salam


16 comments:

iqbalhakimi said...

uish..uish..xpatot2...demo kena oyak ko dio..

Hishyamuddin said...

@iqbalhakimi

dio wat skali ag mmg aku oyak ah..ritu pon ado jugok oyak, dio wat xtau jah

garfield88_aini said...

sbar la ye...

K's Khairah said...

sabar2..bwk bertendang..klu dy cOpy lg wt kli ke-3,,jgn segan2,,g serang je dy..jgn bg muke sgt ngn owg cmtuh..keje nk sOnang je !
adehhh

Hishyamuddin said...

@garfield88_aini

thanks..:)

Hishyamuddin said...

@K's Khairah

bwk brtndang?ish3..hahaha

aNnE said...

nk pasta..hahaha~

woot-woot said...

bhahhaha..relax..ni menunjukkan post ko hebat ^^

h A n Y S said...

sebelum ni pon ade kes yg sama..plagiat idea org lain tanpa bg kredit..tak boleh la mcm ni.. kalau nak sama pon, pakai ayat sndri lah kan..org lain dah penat2 kluar idea, snang2 curi..
harap yg berkenaan tu bc entri ni..
:)

Hishyamuddin said...

@aNnE

nak amek!!haha

Hishyamuddin said...

@woot-woot

ngah relax ah ni..hehehe

Hishyamuddin said...

@h A n Y S

hahaha..tq3, memahami..hehe

Puteri Iqa Izyan said...

ish.. awat tak bagi link sekali? haha

shamsiah shamsuddin said...

weii..jenayah blogger tu..
plagiat tak ingt dunia..
sgt kejam la dia..
so report la pada pihak berkuasa...
saman minta gantu rugi teladan...
seyes ni...

Ina said...

ish..tara baik punya orang...tapi..ia menunjukkan yang ko nyer entry tu best lar tu..buat disable right click la bro..susah sikit dier nak copy in the future..

Cikgu Tie said...

Mungkin dia belum ada kesedaran.
Biarlah dia copy...dapat gak pahala.hehehe......

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates