Dec 6, 2010

curi curi curi!!!

"tadi mak ade dengar rumah pak mail kau tu masuk perompak, kau pergi la melawat dia tu"

hehehe,korang pernah dengar tak dialog ni dikala korang di kampung ketika makan nasi lemak?
tak paham la aku manusia sekarang ni (sesetengah je ok)..keje nye nak mudah je kan,
keje yang tak yah nak korek idea dari kepala ni, yang tak de nak keluar peluh banyak-banyak..

keje ape kalau tak jadi:



haaa..ade sape-sape bercita-cita nak jadi ni?
lupakan saja la ye..
ok, biasa nye dan kebanyakkan perompak ni tergolong daripada penagih dadah?betol ke?
kalau salah, tolong betulkan..




pencuri ni banyak spesis tau, ade yang agak baik la, dan ade yang spesis memang tak de sifat kemanusiaan, kebinatangan pun dia tak de..
ape,korang ingat diorang ni tak de kumpulan ke?





"yati, aku tengok ko asyik termenung je sekarang ni, kadang-kadang senyum sorang-sorang, ko da putus wayar hijau ke ape hah?"

"hah peah, ko tak yah nak mengarut la memalam ni, aku biase je la, macam dulu-dulu je"

"eleh, ko salah orang la nak tipu ni, aku tahu si hisyam tu da curik hati ko kan?"

"eh ko da gile?tak de nye aku nak berkenan ngan mamat skema tu, dah la pakai seluar pun atas pusat, pakai cermin mate besar..eiii...nak muntah la aku tengok die tu"

"hek eleh, poyo ah ko ni..ingat aku tak nampak ke ko bertukar-tukar link blog ngan dia mase habis kelas tadi, dan aku tengok lam blog ko sekarang pun bukan men bebunge lagi kot, dan yang komen tu, asyik hisyam je"


"hehehehehe, bagus tol la ko ni, boleh tahu ape yang aku rase"




Haaa..aku rase korang paham kot dialog kat atas tu, lau tak paham,  bace sampai paham ok!!
ni spesis pencuri yang baik punyee la, curi hati, sampai si yati tu jatuh hati kat hisyam yang skema nak mampus tu..




Pencuri ni pun kene dakwe ape, jumpe tok kadi cepat..kalo tak terseksa jiwe zahir batin si awek tu..
ala-ala masuk mahkamah la ni, tapi versi bahagia dan elok..








"woi gile, gua tengok rumah kat hujung simpang tu cam best je"


"weyh, wak luu!!!rumah tu ade pak guard kot, lu nak mampus?"

"wat de tuuttt luu ni, penakut nak mampus, bek lu jadi pondan la..gua da tak de sen ni nak beli barang tuk malam ni"

"pondan luu jangan sebot ok!!gua bunuh gak lu ni, gua tau la abang gua tu dah jadi pondan, ok gua ingat kite pi ragut beg tangan je lah, kejap lagi orang keje kilang balik keje, boleh la beli banyak stok sikit pas ni"




ni pulak versi yang jahat atau pun dengan bahase lembutnye jenis yang tak de otak..
tengkorak kering ko!keje malas, belajar malas, nak mudah je, nak rompak, ragut harte bende orang.
spesis macam ni, kalau kantoi, boleh je kalau nak potong tangan diorang, tapi ade ke yang kene potong?adoii!!!





aku memang pantang dengan pencuri versi yang ni, sebab kan diorang ni la aku hilang laptop, talifon dan banyak lagi..
kalau jumpe je, memang aku terajang je diorang ni biar melambung ..




   





Jadinye, jage lah hati korang baik-baik, supaye yang dapat mencurinye orang baik-baik dan beriman,
dan jage lah harte bende korang baik-baik, kerana pencuri sekarang ni ade di mane-mane saje.
bagi pejalan kaki, jalan lah di laluan yang bertentangan arus..cewwaah, macam ucapan keselamatan jalan raye mase hari raye lak ni..





dan bagi rumah tu, lebih elok seandainya korang pasang alat-alat keselamatan untuk mengelakkan lagi kes rompak, seperti cctv dan alarm..
tak tahu mane nak cari? ok, aku bagi blognye ok..






ade pape nak order atau nak cari maklumat, klik ok!!!
iklan sementare..hehehehe....tolong abang sendiri..


sumber gambar : google

ok,
chaw!!
salam...




26 comments:

Nur Ardilla Najwa said...

penuri cinta. =P

salam. jemput join contest d blog saya...

http://jannatul-ardilla.blogspot.com/2010/11/game-for-fun-favorite-photo-contest.html

-hanyaaku- said...

walaaaa buat iklan ke.. cehh! ingat ape la yg curik curik tadi.. haha =P

Hishyamuddin said...

nur ardilla : ok, insyaALLAH..

Hishyamuddin said...

hanyaaku : iklan tu sampingan je

-hanyaaku- said...

huhuu tapi cam kretif jgak!

Hishyamuddin said...

hanyaaku : hehehe...buat crite time boring..tq!!!!

aNnE said...

ngeng..curi hati...guna nama dia pulak tuh....hahaha

Hishyamuddin said...

anne : hahaha..hisyam (bukan nama sebenar ok!!!!!!!)hahahaha

Nana Deen said...

pencuri skrg mmg . blaja tak , keje tak . senang2 je nak amik brg org lain . haram sume bnd tu -.-

Hishyamuddin said...

nana : cmne ea lau ade ijazah dalam bidang pencurian?hehehhe

Syafiq Rosli said...

maknanye curi byk maksud la..:)

Miss SurferParadise said...

terleka jap baca entri .. adehhh
pencurik cinta ="D

fatin said...

haha..part curik hati tu sweet!..

Hishyamuddin said...

syafiq : hehe..lebih kurang la..hehehe

Hishyamuddin said...

miss surferparadise : hehehe, awas!!pencurik cinta..hehehe

Hishyamuddin said...

fatin : hehehe..sweet cam gula2 x?hahahha

L said...

jom kongsi azam sini http://lolz-l.blogspot.com/2010/12/1-muharam.html

Mah@mahu said...

Singgah sini jalan2 sambil berkempen untuk mengurang masalah penderaan kanak2 jom support..

NOOR FATIN said...

haha dasyat btol kucing tuu

Hishyamuddin said...

L : ok

Hishyamuddin said...

mah@mahu : ok2

Hishyamuddin said...

noor fatin : haha..,mrh sgt kot tu..hehehe

Cik Mimie said...

nice entry..terhibur ati..v(^_^*)

Syira C Gadis KidaL said...

salam

singgah dan follow ur blog :)

hacker said...

http://simpleguy91.blogspot.com/

jom bce info mnrik tntg laki n pmpn...

hans said...

hahaha
pencuri cinta memang hebat

P/S : Review Filem : Aku Tak Bodoh Memang Tak Bodoh! Love F.A.M.I.L.Y!

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates