Dec 23, 2010

awas! lemak babi dalam makanan

Dari hari ke hari ade je yang bende tak elok untuk telinge kite ni dengar keluar. Yang lebih sakitnye bile ade yang bende yang diharam kite makan, tapi kite tak tahu dan termakan.


Haaaa...ni memang aku marah, korang mesti marah dan cakap aku ni ape la kan merepek memalam ni, ok aku cakap ni pasal “lemak babi yang ade dalam makanan”



ok, korang tengok kod-kod lemak ni ok, dan tengok dulu kod ni ade atau tak sebelom beli pape, kalau ade, jangan beli dan bagitahu orang lain..


 

sebelum ni pun aku ade cerite pasal kod ni dalam entry yang ni, tapi hanye 1 kod, entry kali ni aku tunjuk semua kod lemak-lemak tu yang ade..



tapi betul ke sume ni? Kalau betul, kenape makanan yang ade kod lemak ni diluluskan dan ade sesetangah tu yang dapat cop halal?hemmm...



Ayyoooo...risau kot, yela, kot-kot sebelom ni ade makan makanan yang ade lemak ni, yang aku tak perasan..
lepas ni, kite sume kene lebih berhati-hati dengan ape yang kite nak beli,
bermacam-macam dah sekarang bende-bende camni kat luar untuk merosakkan umat islam.


Pape pun, kalau aku salah sila bagitahu aku..
untuk lebih lanjut, sila ke sini..


ok,
chaw!!
salam



19 comments:

aNnE said...

perghhh nak apal no ni..

macam nak apal binary code..

hahaha

Hishyamuddin said...

hahaha..hfl cpt!!!
xingt, rotan t

.:padie_eyla:. said...

haha. kat ingredient takde nye tulis pig fat. die tulis e je kan.? ade jugak yg lemak tumbuhan. hehe. ulas ulas kalau rajin =p

Hishyamuddin said...

padie : e tu untuk pig fat tu la..nka ulas tu tak leh ag, t dah ade maklumat, insyaALLAH sy akan ulas, sbb bnde ni xbrani wat main2..

TunTeja said...

erk...sebelum hapal code tu dah pengsan dlu.hahaha.

Hishyamuddin said...

un teja : hahah..kire smpai 10, xingt kne dnde!!!hahahaha

eqbalzack said...

lemak babi di mana2 je skrg...tapi awas! ada org yg perangai lebih kurang mcm tu juga..hehehe

Mimie said...

ngeh2.kenapa komen ang gelap jek tulisan nyer.waa.susah mao baca.

okeyh dude mok,pasal lemak bab ni aku memang marah kalau org nak campur2 pastu letak cop halal.suka suki jek.dosa kita sebab jadi jahil xtaw pape dan dosa jugak utk si pembuat makanan yg camtu.so kita boikot k?gtaw sy ape makanan tu keh?

Ummi Izzah said...

erkk..byknyerr...!

fyna said...

hehehe...nk kene hafal nih..
siap kene denda lak...

wina rozali said...

ouh ade bace seblom ni . ade 1 kropok yang budak2 salu makan , tak ingat pe nme tah kropok tuh . ingredients die ade salah 1 dr kod nih .

Hishyamuddin said...

abg eq : hehhee...btol2, ada jugak yg mcm bnde ni..

Hishyamuddin said...

mimie : glap? xglap pon?huhu
bnyk gik mknn yg ade bnde ni, cme kite je yg xprasan..so, berjage2 k..

Hishyamuddin said...

ummi izzah : bnyk..print scrin je, n tampal kat diding dapur..hehe

Hishyamuddin said...

fyna : hfal cpat!!!ehhehehe

Hishyamuddin said...

wina : oo..bhye, dah la mknn tuk budak2...mcm2 la..

ijatnuar87 said...

mintak dijauhkan la dari segala mnder2 yg xsepatutnya nih...jgn la smpai terlibat dgn bnda2 haram nih,smoga2 JAKIM lebih telus la,& kiter sbgai pengguna pom kena tgk leklok...

ijatnuar87 said...

mintak dijauhkan la dari segala mnder2 yg xsepatutnya nih...jgn la smpai terlibat dgn bnda2 haram nih,smoga2 JAKIM lebih telus la,& kiter sbgai pengguna pom kena tgk leklok...

Hishyamuddin said...

ijat : tula, takut gok ni..huhu
btl2, tgok elok2 dulu sblm beli, sb skrng bnyk sgt kes cmni

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates