Dec 14, 2010

aku nak kawen!!!!!!!!!


amir : Abah, mama, boleh tak abah dan mama pergi minang ayu untuk amir?
abah : ayu mana pulak yang mu duk berkenan tu?
amir : Alaaaa..abah, dia anak penghulu kampong sebelah sana, baik orangnya tau.
mama : ahhh..tak de tak de, mama tak nak izinkan lagi amir kawen..
amir : Alaaaaa...tapi kenapa mama?



Masa kecik-kecik dulu abah dan mama jugak yang katakan:




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

abah :  amir jangan takut ok, tak sakit, rasa macam kena gigit semut je pon.
amir : tapi  abah......
mama : Amir sayang, jangan takut ok, tak sakit la, kejap je ok. macam kene gigit semut je pon.
abah : betul kate mama tu, nanti pas sunat, amir dah besar tau, dan dah boleh kawen dah pon.
amir : besar ea abah ?nanti amir boleh la jadi kuat macam superman, gagah macam ultraman dan   hebat macam cicakman..kan abah kan ?
abah : yela amir !ok dah, doktor dah panggil tu..jangan takut ok..

Masa amir masih sekolah rendah, abah dan mama jugak yang kate:

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



amir : mama, abah...kenape ea orang kawen?
abah : emmm. Tanye mama, abah tengah drive ni.
mama :hahahhaa..kenape amir tanye soklan camni, tanye la kenapa doraemon tak wujud ke ape ke.
amir : Alaaa..mama, kite sekarang ni kan on the way nak pergi rumah abang mail, dia nak kawen. Kenapa kalau orang dah besar, dia kene kawen? Nanti amir besar pun amir kene kawen gak ke?
mama :  amir..macam ni, mama pompuan kan?abah lelaki kan ? lelaki ni perlukan pompuan jugak tau tuk nak hidup, dan sebab tu lah dia kawen, sebab nye nak hidup bahagia dan ade keluarge sendiri. Amir besar nanti pun kene kawen jugak..
abah : haaaa..jangan pulak amir cakap abah ni bukan laki, nanti abah lempang kan..
amir : mama yang tanye, amir lom jawab pape pon abah..ooo..camtu ea mama, nanti amir besar, amir nak kawen jugak la..mama, lagi kenape ye kalau orang kawen dia dapat anak?
mama :  sebabnye....haaa..kite dah sampai dah rumah abang mail, jom kite turun ea.



mase sebelom spm pon abah pernah cakap


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
abah : amir belajar betul-betul tau, biar dapat result cemerlang.
amir : yela abah, amir akan usahe ok abah..tapiii.....kalau amir tak dapat result cemerlang macam mane, abah?
abah : takpe, yang penting amir usahe dulu ok, nanti kalau result cemerlang, boleh masuk university, dan keluar boleh keje pangkat besar, dapat gaji besar, dan boleh kawen bini pun besar..
amir :waaa..kalau camni nak study tol-tol la, nanti dapat pakej sume besar ni kan.ok la abah, mama pun tengah tunggu abah dalam bilik tu, pergi sane, amir nak study ni..hehehhe




Haaaa..dari dulu lagi abah dan mama asyik cakap amir boleh kawen nanti kan? Pas sunat boleh kawen, dah besar boleh kawen, dan dah dapat result cemerlang dah boleh kawen.tapi kenape tibe-tibe pulak mama tak bagi amir kawen ni? mane janji-janji manis mama dan abah dulu?arghhhh!!!!


abah : amir, abah tengok result last sem amir tak lah teruk sangat, bagus sangat, abah puji. Tapi kenape amir tibe-tibe jadi cam bengap je ni?
amir : kenape abah ?
mama : haaa..amir, mu ni dah buang tabiat nak mampus ke ? mu nak bagi anak mu makan ape pas ni ? pasir ?hah ?
abah : belajar dulu sampai habis dan keje dulu, ade duit sendiri nanti baru abah dan mama bagi kawen, belajar pun belom habis, baru je semester 2, mu ade 4 sem lagi tau tak ?
amir : alaaaa..abah,mama, sedangkan ulat dalam batu pon boleh makan, ni kan pula kite yang bebas berkeliaran atas muke bumi ni.
mama : haaah..mulut tu sedap je kan menjawab. Duit beli boxer pun mama lagi yang berikan, duit nak belikan topup talipon tu mama lagi yang berikan..cobe pas ni mama tak bagi, mama nak tengok macam mane mu boleh jadi ulat dalam batu tu.mama takut nanti mu yang jadi batu dan ulat pulak yang makan mu..mu ingat kawen tu senang, mu cume bayangkan yang best je kan, yang pahit bersepah lagi…
amir :yeke, amir ingat senang je nak kawen ni, gi jumpe tok kadi, bagi cincin dan bawak balik bini ke rumah..hehehhe
abah :haaa..kalau mudah camtu, mu gi nikah sekarang, abah nak tengok mu bolleh hidup tau tak.!





jangan pandang sume kat atas muke bumi ni mudah dan remeh, sume bende mesti ade pahit walaupun nampak manis.dan jangan ajar budak yang belom cukup umor bende-bende yang mengarut, seperti pas sunat boleh kawen..weii..kalau camtu ramai la budak-budak yang sekolah dah kawen.hahaha

okla,ape ntah aku ngarut ni

p/s : jangan lupe undi aku ok..no 14 ok..14 di undian peringkat pertama
tq!!!
chaw!!
salam




9 comments:

Ayuni said...

setuju....

yong_liza said...

hoho..cmtu pulok ^^

API said...

nice post,,,

visit, please..

_syUkran..

aNnE said...

da lepas spm , nak kawen nak kawen . lalala~

ahsfantasy24 said...

abah n mama sygkan ank die,
cpat2 kawen k, kc cucu ^^

Solihin Zubir said...

haha.. jd mak ayah pon susah nk jwb soklan cepu mas camtu kan..
camne la cikgu2 yg ajar pendidikan seks nanti! hish!

Mimie said...

mok icam: mu dah nak kawen doh?aiyok.jadi seperti amir eyh?

ijatnuar87 said...

hehehe...mmg perbualan yang membina..xper,4 sem tu kjp jek..kelip2 pastu bis la 4 sem tu,hehehe

wanyusnira said...

hahah! menarik kisah amir nih!

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates