Dec 22, 2010

aku dah jadi pembunuh!!


aku dapat panggilan talifon dari kawan aku, aziz. Dia hanye mengajak aku keluar minum air dan borak-borak sebab nanti masing-masing akan sibuk dan balik ke u, so kitorang borak la puas-puas, pelbagai cerite keluar sambil bertemankan teh tarik.



Hari sudah malam, aku dan aziz terpaksa balik ke rumah, mase tu tak silap aku dalam pukul 12.15 tengah malam. So, kitorang berjalan la tuk menuju ke parking kereta yang berade di belakang kedai yang kitorang lepaking tadi.



Tengah syok je jenjalan dan sambil melawak, tiba-tiba kitorang ade Nampak 2 lelaki kat belakang kedai tu macam duk tengah ugut seorang pompuan. Terpikir gak kejap kitorang nak pergi jadi hero atau buat don’t know je.




Tapi memandangkan mangse tu pompuan, kitorang pergi jugak kat sane, pe barang wei men ugut-ugut pompuan ni, tak cukop hebat lagi ke? Dalam hati takut wei nak gi, mane la tahu diorang ade pisau ke, pistol ke.



Aku dengan poyonye sergah diorang 


”woi, pe barang wei ugut pompuan? Korang blah la sebelom kitorang panggil polis!”

Mungkin sebab takut, penjahat tu terus berlari tuk pukol kitorang.weiii, cuak gile kot, tapi tak pe, dengan ilmu taekwando yang aku belajar mase sekolah rendah dulu selama 2hari akan aku guna kan, aziz bek punye duk gadoh dengan sekor penjahat tu dengan mudah, sebabkan aziz ni badannye besar.



Sekor lagi lak datang kat aku nak terajang aku, tergolek aku, perghhh hine gile kot rase kene terajang dek penjahat ni. What the abc ko terajang aku wei..aku marah kot, dah tak piker pape pun da mase tu, Nampak je botol kat tapi longkang tu, aku ambik dan pukul atas kepale dia dan dengan tak sengaja aku tertikam perut penjahat tu.


“wei3, lari wei, mampus aku, menatang ni dah mampus la”


Penjahat yang sorang lagi pun dah lembik aziz kerjakan, sempat juge kitorang suroh cik awek tu blah dari situ, kebetulan dah ade orang lain yang terok kitorang gaduh tadi dan call polis, lari je separuh jalan, bunyik kereta polis. Kitorang berpecah, aku menyorok di tepi tong sampah sebab tak nak polis Nampak aku. Aku intai polis tu dah tengok mayat tu dan penjahat sekor lagi dah hilang tah ke mane.


Polis buat siasatan, jumpe kesan jari aku, memang mampus aku, tali gantung.
Huh, aku menyorok je diam-diam, peluh turun bek punye. Tibe-tibe ade tangan yang tarik aku dan panggil name aku kuat-kuat.


“syam!!!bangun, dah lewat ni”



Cis!!hidup-hidup aku ingat aku ni pembunuh, mimpi rupenye. 
kalau betol-betol memang mampus la aku, tak boleh dah nak bukak blog,
duk dalam lokap, makan nasi ngan ikan kering la jawab nye..hohoho

chaw!!
salam



 


28 comments:

aNnE said...

dah agak da mimpi..hahaha..tidur basuh kaki dulu sehh..hahaha

Hishyamuddin said...

anne : dah basuh, malam ni sebelom tido kene rendam clorox dulu kaki ni, baru tak mimpi..hahaha

Ayuni said...

ingt ke aper, mcm x caye jer....

aNnE said...

rendam clorox?nanti mimpi tak ada kaki pulak..HAHAHAHA

Hishyamuddin said...

ayuni : hehee...mimpi ngeri..haha

Hishyamuddin said...

anne : xpela, nanti blh wat entry baru pasal, kakiku hilang..hahaha

aNnE said...

kesinambungan dari entri ni eh..pembunuh dalam mimpi,hilang kaki dalam realiti..hahaha

Hishyamuddin said...

anne : waaa...idea menarik..arghhh tak nak..haaha..jgn doakan gitu..

Aizuddin Hanis said...

boleh wat drama cite ni tajuk die..

Aku Blogger Tak Bersalah

Hishyamuddin said...

aizuddin : idea menarik ni..hehe..wat la..

efa said...

ceh den ditipu adess..igt betul la..den pon teruskan membaca..best plak baca punya baca tup2 waduh..mimpi rupanya..miahahaha...nasib baik kalo tak ringkup dlm lokap la..jwabnya kuin2

Cik Mimie said...

hahaha...xpe2, lau betol pun ok gk..cik mimie leh tolong jagakn blog ni..hahaha

Hishyamuddin said...

efa : heheh..mimpi semate2, loau betol2, da xde entry ni, sbb da duk lam lokap..ahaha

Hishyamuddin said...

cik mimie : hahah..nk tlgkan jage ea..bagus tol..

Cik Moon said...

haha..chitt...mimpi ghupernyerrr

Hishyamuddin said...

cik moon : hehehe...mimpi aja

iqbalhakimi said...

haha..adoi2..mimpi bukan sebarang mimpi nie..dasyat..

Hishyamuddin said...

iqbal : mimpi dtg dari tanah jawa..haha

nama.aku.lynn said...

bismikallahummaahyawaamut~hahahha~

Hishyamuddin said...

lynn : amin..hehehe

AesyaZealous said...

hohohh bagus punye mimpi

Hishyamuddin said...

aesya : msti2, hbis kua pluh mse mimpi..hahaha..tkut kot

Wan Gerrard said...

ada bakat penulis skrip bro..hehehe

Hishyamuddin said...

wan gerrard : hahaha..ade ke? kene asah dulu ni..hehe

HoPKS said...

Jangan katak orang!!!

misyamissyou said...

kehkehkeh..berdebar gak bace tadi..upenye mimpi..haha

.:padie_eyla:. said...

haha. apdet dalam jail. request kat warden. ngah3

Hishyamuddin said...

padie : warden!!!!nka update blog jap!!!hahaha..mampus kene pukul dek warden lak..hahaha

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates