Nov 22, 2010

sekolah VS universiti

Bestnye rase, cuti sem pun da bermula. otak ni boleh la berehat kejap daripada pikir pasal assignment la,
presentation la. tapi yang mane belom cuti tu, harap bersabar lah ye, hehehe..





Tengah duk lepak-lepak lam bilik ni, teringat pulak zaman-zaman sekolah dulu.
Best kot zaman sekolah ade macam-macam pengalaman yang aku selalu ingat, lebih-lebih lagi ketika duk lepak gini kan. Aku yakin korang pun teringat same kan.( bagi yang da tinggalkan zaman sekolah la)





yang aku best zaman sekolah dulu nye, kalau sorang nak kua gi mane-mane, berderek je yang ikut,
yang tepat sekali untuk digambarkan bile nak gi tandas kan..
hahhaa..sorang je yang nak gi membuang bahan buangan, tapi penuh je dalam tu yang nak hidu bau gak..hahaha.
bile je cikgu disiplin datang, baru la gelabah sekor-sekor, ade buat-buat baru keluar tandas la.
nak cakap takut kat cikgu disiplin tu, tak la sangat, cume cikgu tu je yang tak takutkan kitorang..hehehe






haaa..yang ni mungkin antara yang paling best..
main-main dalam kelas sebelom cikgu datang..mase ni la yang paling best aku rase,
kejenye men je ape yang nak main, contohnye, main teka-teki, borak-borak dan ade gak mase nye kitorang main bola dalam kelas.hebat kan?hahha..bola nye, gune tin atau botol je.hehehe..









hahha,  bende yang suke da ade kan, ni pulak bende aku yang tak suke lak di alam sekolah ni,
ikut peraturan sekolah aku tak suke..gile ke?hehehe
aku tak suke bile kene datang sekolah awal-awal, aku tak suke bile kene potong rambut pendek-pendek,
tapi aku pengawas..hahaha..bagi sape-sape student lain yang tak nak ikut peraturan ni, bile ade je operasi,
korang ikut je jalan yang Hishyamuddin tunjuk ni..hehehe..jahat bukan?





jahat-jahat pun tapi Alhamdulillah dapat gak aku merasai hidup belajar di universiti ni.
best ke belajar di U?
setiap tempat ade kekurangan dan ade kelebihan,terime je la kan..






Haa..bile duk study kat u pulak, aku suke bile da tak de peraturan-peraturan yang buat aku rimas dulu-dulu tu. Rambut panjang?sape nak pedulik.. tapi sakit hati woo..kadang-kadang lecturer tak de nak marah pape pun tapi pak guard lak yang sekat nak saman la ape la..huh..rase nak bakar je pondok diorang tu..
bukan semuanya yang gitu, hanya sesetengah je la, yang baru start keje ni..adoi laa...




bile duk u ni lagi, tak ya dah nak bangun pukul6, pegi mandi dan siap-siap nak breakfast.
bukan nye kelas awal pun, paling awal pun pukul8 pagi, dan bukannye setiap hari pun ade kelas pagi, kadang-kadang ade satu kelas je sari..korang mesti tau kan?
wei3, korang jangan lak pikir pelik, bangun lewat tak semestinye tak subuh ok...hehehe..cume kadang-kadang tu ade la terlajak perahu..








ahhhh!!!!!!!!!bile duk u ni ade gak yang pening nye kan, semua bende mesti lah berdikari, lau dulu ade pape cume sebut je..MAKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..hehehhe
malasnye nak cuci baju!!!adoiii, malasnye nak iron baju!!!!
eleh,korang cakap aku pemalas ye?korang pun same lah!!!!!









yang paling aku tak suke bile ade assignment da kene anta.
tu laaa..awal-awal degil sangat, tak nak buat, kan da susah, sampai tak tido malam ape..hahha
kalau sekolah kan best,,,tak siap keje sekolah boleh je tiru sebelom cikgu masuk kelas,
satu buku 5,6 orang yang tiru..lau da kantoi, kene lak berdiri atas kerusi.hehehe







bile mase study kat sekolah rase tak sabar sangat-sangat nak habis sekolah, nak masuk u la kate kan.
tapi bile da habis, duk di u, baru la rase nikmat sekolah ni.
tapi setiap tempat ade kelebihan dan kekurangannye yang tersendiri..
mungkin mase aku keje nanti baru la aku rindukan saat aku study d u.
Lumrah manusia kan?
korang pun same gak kan?
kalau nak kongsi, silakan kongsi same-same kat sini ye..
gunakan masa dengan bijaksana sebelum ianya meninggalkan kita dan buat kita menyesal..


bersame kawan baik



Bestkan, sambil lecturer ngajar, kita minum dulu!!!!hhahahaa


sekian suda aku merepek kali ni..
ok, chaw!!
salam..


9 comments:

anyss said...

Salam,
sambil lecturer ngajor...leh gak updet blog kan...dia bukannya tau pun hu huhu

Mimie@misxoman said...

best lagi zaman sekolah dulu kot.best gak zaman universiti.tp,pd firasat i la,zaman sekolah still the best.sebab hidup dikongkong.kongkongan itu membuatkan derita.derita itu buat kita benci.dan kita selalu ingat apa yg kita benci.benci itu jadi manis jika selalu di ingat.hih.

Solihin Zubir said...

kenangan zaman skolah merupakan knangan yg plg indah dan xdpt dilupakan..
sgt nostalgia.. huhu..

kembara n.s. said...

kunjung balas...slmt berkenalan, follow pun sudah...& good luck....klu sudi, letak lah wajah yg macho as follower kat blog ayah ni....

ciK mOt ©™ said...

DATANG TAMBAHKAN UV dari blog abang eq...hehehe


bagi saya, saya paling suka jaman itm...
zaman jatuh cinta sana sini...weeee.....

Hishyamuddin said...

anyss :wkmslm..tol,die xpdulik pon.huhu
mimie : waa..hbat ayat.hehe,tol3 yg kite benci tu la
yg wat kite jdi best bile ingatkan blik.
solihih : bgi aku pun sklh best gak,hahaha...
kembara :ok..tq
cik mot : bagus2.hehe..zman jtuh cinte rupenye..huhu

Ayin Masliza said...

dua-dua zaman besttttt... zaman sekolah- zaman main-maian tak kisah apa org lain buat, yg penting sendiri happy.

zaman u- zaman mengenal kekuatan diri dan dah tak buleh main2, nanti kalau study lingkop, kesian parents yg kat kampung tu :)

Anonymous said...

bkn abang long k kwan baik mu??HAHAHA..

Anonymous said...

aku bngga gmbar aku msuk dlm blog pling hot!!hahha

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates