Nov 24, 2010

Apabila ianya menjadi realiti?

Hujan ni rahmat, bila ianya mencurah-curah jatuh ke muka bumi, maka setiap manusia akan merasai nikmatnye, nikmat kurniaan daripada Allah, dan ada juga yang terus ke katil untuk menikmati tido ketika hujan..hahahaha, bapak skema ayat aku ni...hahaha...




Boring kot bile mane cuti menemui kite ni, makan, bace blog, tido, tu je keje yang boleh buat sekarang ni, perut pun tak kurangnye aktif untuk ke depan,hahahah aku tak nak buncit weiiii...



Mase boring camni la macam-macam bende yang ngarut datang singgah ke kepale otak aku ni...ahhhhhhh!!!!semuanye fantasi, bukan reality..tapi kalau digabungkan, jadi camne ek?hehehe






Tadi lepas aku pelahap nasi lemak kat dapur, aku duk lepak-lepak dalam bilik dengan tengok citer doraemon.. best kott...haahha
Aku rase macam nak bele sekor binatang ni, mane ea ade jual, kalau la ade jual kucing bulat ni kan , aku rase memang ramai gile yang berebut-rebut nak beli ni..kenape kucing kat umah aku tak leh jadi cam doreamon?huh, bosan tol la..




kalau kucing hitam aku jdi camni kan best






Kalau la ade doraemon sekarang ni memang la aku mintak macam-macam, nak keluar pun hujan kan?hahhaa.
Aku nak je mintak pintu suke hati dia tu dan nak je aku gi jenjalan jauh-jauh kan, tak yah nak pikir pasal tiket, terus je pergi…perghhh….kalau  camni, tokey bas pun boleh lingkup dan balik tanam ubi kayu.



jalan-jalan cari pasal


Haa..aku dengar sekarang ni  da ade tempat-tempat yang dah naik air, nak sangat aku jenjalan tengok keadaan sane, nak main air..tapi tak leh la kan nak gune pintu suka hati tu, nanti tak pasal-pasal air masuk ikut pintu dan penuh je air dalam bilik aku..





Nak gune ape ?nak gune helikopter dia ni haa..nampak cam menarik je jenjalan atas udare ni kan,mintak jauh la kan daripade terlanggar kapal terbang yang sedang beterbangan dengan senang hati.hehehe.tak de lesen tak pe, terbang je,hahaha, kalau tibe-tibe ade lak polis udare nak saman korang, jangan kuatir, doraemon kan ade, mintak je duit lam poket dia tu, dia tak bagi ? umpan je dengan dorayaki dia tu..hahaha..jahat kan ?tapi tak jahat pun sebab doraemon yang drive, aku gayat..


jom sape nak join aku??




Eiii..camne agak nye kalau doraemon ni betol-betol wujud atas muke bumi ni ? agaknye camne ye wajah dia ?cam ni ke ?


cute kan?heheh


Hehehe, ni da macam kucing yang terjatuh dalam air nila je..



Ok2,kalaula binatang ni betol-betol wujud, korang rase dunia akan aman ke ? bagi aku tak akan aman, sebabnye semua manusia akan malas nak usaha ape-ape dan mintak je yang diingini dengan doraemon tu.nak makan? Mintak je, nak awek ? mintak  je.hehehe.. tengok nanti semua nye jadi gemok.hahha, tapi tak pe, doreamon kan ade…






Tapi andainye doraemon betol-betol ade, aku la orang pertame yang nak bela dia.hehe.
korang pulak camne?dan korang rase ok tak kalau doreamon ni wujud?





okla, tq sebab sudi luangkan mase bace entry merepek aku ni ye...
chaw!!
salam...


9 comments:

zaL_cdpx said...

haha ! nk doremon ek?? bli tw ptung dia., time ujan2 peluk kuat2..hahah

beautiful_rose said...

kalo dapat sekor best nieh...
tak payah aku dok pening kepala pasal transport bile nak ke mane2 dah...

Mimie@misxoman said...

pintu suka hati?macam dalam conversation semalam jek? ayat ni:mintak je,nanti semua jd gemok.ni cam fokus tok orang-orang yg GEMOK GENDUT GEDEMPOL eyh?

kyrul said...

bro !
nice entri . .
aku dh follow blog ko .
follow back plish. .
heheⁿ
http://uneverstudy.blogspot.com/

Hishyamuddin said...

jom ramai2 cari doraemon!!heheh
zal : patung xnak, xleh wat prmintaan.hehe
rose : haa..kan, boleh je g mane2 sahaje.hihi
mimie : conversation yg mne ek?sape yg gemok?haha
kyrul : tq

saff'sWords said...

ahha. aku suka gila kot dgn doraemon nie. kalau wujudlah, benda first aku nanak, mesin masa tuh. ehhe.

anastasheeka said...

hahaha berangan ke :P

cik zaza said...

hahaha...
pelik gile kalo doraemon btul2 wujud..
msti ramai yg bleh patah balik ke mase lmpau n ramai yg bleh gi msa akan dtg..

cik.shabah said...

agak sengal disituu ;p

Instagram

Yang Dihormati


Popular Posts

Designed By Seo Blogger Templates